Πολιτικη

"Να κινηθεί άμεσα ο Δήμος Τρίπολης υπέρ των αγροτών" (video)

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, ο κ. Νίκος Τσιαμούλος αναφέρθηκε στις καταστροφές που προκάλεσε ακραίο καιρικό φαινόμενο σε αγροτικές καλλιέργειες στην Αρκαδία αλλά και σε ένα.. "μοναδικό" περιστατικό που συνέβη στο Λεβίδι

Ο κ. Τσιαμούλος δήλωσε, συγκεκριμένα, τα εξής:

"Την Τρίτη, στις 11 Σεπτεμβρίου, γι' άλλη μια φορά, σε πολλές αγροτικές περιοχές του Δήμου Τρίπολης, είχαμε ένα ακαραίο καιρικό φαινόμενο, καθώς οι περιοχές επλήγησαν, γι' άλλη μια φορά από ισχυρές χαλαζοπτώσεις

 

Εάν δει κάποιος-γιατί, επισκεφθήκαμε τα χωράφια ως παράταξη- την καταστροφή σε καλλιέργειες μήλων, αχλαδιών, στο καρύδι και στα αμπέλια, σε προϊόντα οπωροκηπευτικά εποχής, όπως το κουνουπίδι-που έχει και πολύ καλή τιμή-, το χειρότερο που συνέβη αυτή τη φορά είναι πως το χαλάζι έπεσε την ώρα της συγκομιδής. Στο τελευταίο στάδιο δηλαδή της αγροτικής παραγωγής. Το φαινόμενο δεν συνέβη νωρίτερα, όπως άλλες χρονιές, που μπορεί ο αγρότης κάπως να διορθώσει την κατάσταση. Άρα μιλάμε για ολική καταστροφή, χωρίς να μπορεί να γίνει κάποια επαναφορά.

 

Ο ΕΛΓΑ, ποτέ μα ποτέ, δεν έχει δώσει αποζημιώσεις για το 100% κάποιας παραγωγής. Καλούμαι, λοιπόν, ως παράταξη, το Δήμο Τρίπολης να πιέσει τον ΕΛΓΑ να κινηθεί άμεσα- και όχι μετά από δύο μήνες που δεν θα μπορεί να καταγράψει τη ζημιά- και να αποδώσει στο 100% την αποζημίωση που δικαιούνται και πρέπει να πάρουν οι αγρότες. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν οι αγρότες εμπιστοσύνη σε ένα θεσμό, ο οποίος έως τώρα τους έχει απογοητεύσει. Επίσης, προτείνουμε να υπάρξουν κι άλλα μέτρα ανακούφισης των αγροτών, όπως πάγωμα των εισφορών τους, προκειμένου να απαλυνθεί ο πόνος τους και να αντιμετωπίσουν καλύτερα την καταστροφή αυτή.

 

Ας κινηθεί, λοιπόν, ο Δήμος άμεσα."

 

"Πρόσφατα, έγινε το μεγάλο, τριήμερο πανηγύρι στο Λεβίδι κι εκεί ζήσαμε "μοναδικές" στιγμές, καθώς οι κάτοικοι μάζεψαν χρήματα για να πληρώσουν ιδιώτη που έχει απορριμματοφόρο για να μαζέψει τα σκουπίδια. Λες και οι πολίτες δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη γι'αυτή τη διαδικασία. 

 

Για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ο καθένας μας πληρώνει δημοτικά τέλη. Δε νοείται στην Ελλάδα και την Τρίπολη του 2018 να καταφεύγουν οι κάτοικοι σε "ζητιανιά" ή "επαιτεία" για να πληρώσουν κάτι που ήδη το πληρώνουν μέσω δημοτικών τελών. Ας αλλάξουμε λοιπόν τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί με τη σημερινή δημοτική αρχή κι ας κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου, τουλάχιστον να παρέχουμε στους δημότες μας αυτά που μας πληρώνουν. Ας είναι πιο προσεκτική, λοιπόν, η δημοτική αρχή."

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.