Πολιτικη

"Κανένας σεβασμός στα χρήματα των δημοτών"

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Πέμπτη (13/9) ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης.

Ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε:

"Δυστυχώς προχθές μια μεγάλης έκτασης χαλαζόπτωση ήρθε να συμπληρώσει τις καταστροφές που υπέστη η αγροτική παραγωγή με τον περίεργο καιρό που είχαμε αυτό το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες του δήμου μας να υποστούν ανεπανόρθωτες ζημιές.

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι πρέπει άμεσα ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε δίκαιες εκτιμήσεις προκειμένου οι άνθρωποι που επλήγησαν, και είναι ασφαλισμένοι φυσικά, να πάρουν τις αποζημιώσεις για να μπορέσουν να περισώσουν ότι είναι δυνατόν να περισωθεί.

Φυσικά αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα με δίκαιο τρόπο χωρίς παρεμβάσεις και παραγοντισμούς!

Ένα άλλο θέμα που έχει να κάνει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι ο πέμπτος χρόνος της παρούσας δημοτικής αρχής και πάμε από το κακό στο χειρότερο. Βέβαια δεν περιμέναμε να κάνουν κάτι καινούργιο, να έχουμε καινούργια σχολεία, καινούργια κτίρια, καινούργιες αίθουσες αλλά τουλάχιστον το αυτονόητο έπρεπε να γίνει. Δηλαδή να υπάρχει μια στοιχειώδης συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων για να μη φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση, όπως το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Τρίπολης το οποίο έχει αφεθεί στην τύχη του, αφού δεν υπήρξε για τρία - τέσσερα χρόνια συντήρηση, δεν ξέρω αν μπορέσει κάποια στιγμή να επανέλθει στην κατάσταση που πρέπει να βρίσκεται ένα διδακτήριο προκειμένου να καλύπτει στοιχειωδώς τις απαιτήσεις που έχει η σχολική κοινότητα και κυρίως την ασφάλεια των μαθητών.

Δεν είναι επιχείρημα αυτό που επικαλείται συνεχώς η δημοτική αρχή ότι θα εντάξει το Μιστριώτειο σε κάποιο πρόγραμμα. Ο κ. Γαβρόγλου είπε πως δεν υπάρχει καν αίτημα στο Υπουργείου Παιδείας και παρέπεμψε στο Υπουργείο Εσωτερικών. Δεν ξέρω αν υπάρχει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών...

Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτη η αντιμετώπιση της δημοτικής αρχής στη μαθητική κοινότητα.

Τέλος, ένας ακόμα παιδικός σταθμός της ΚΕΔΗΤ, ο παιδικός σταθμός του Θάνα δεν είχε καμία εγγραφή, ενώ υπήρχαν voucher.

Θεωρώ ότι τουλάχιστον ένας στοιχειώδης σεβασμός στα χρήματα και τις ανάγκες των πολιτών έπρεπε να υπάρχει χωρίς να καλύπτουν ένα σκάνδαλο."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.