Πολιτικη

Καταγγελία Οδυσσέα για υπολειτουργία στο Παναρκαδικό

Από την 1η Σεπτεμβρίου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο στεφανιογράφος του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

"Αυτό επισημαίνει με ερώτησή του στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, την οποία απευθύνει προς τον Υπουργό Υγείας. Ο κ.Κωνσταντινόπουλος τονίζει πως ο στεφανιογράφος εξυπηρετεί περίπου 40 περιστατικά το μήνα, και οι ασθενείς καθ’όλο αυτό το διάστημα διακομίζονται υποχρεωτικά στην Καλαμάτα ή στην Αθήνα, γεγονός που συνεπάγεται κόστος για τις οικογένειές τους, αλλά και πιθανούς κινδύνους για την υγεία τους. Ο Βουλευτής Αρκαδίας ζητά την άμεση επισκευή του μηχανήματος, ώστε να τεθεί στη διάθεση των πολιτών το συντομότερο δυνατό.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Tον Υπουργό Υγείας, κ.Ανδρέα Ξανθό        

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη να επισκευασθεί άμεσα ο στεφανιογράφος του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης»

 

Κύριε Υπουργέ,

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, ο στεφανιογράφος του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω βλάβης. Ο συγκεκριμένος στεφανιογράφος εξυπηρετεί περισσότερα από 40 περιστατικά μηνιαίως. Οι ασθενείς, ακόμη και τα επείγοντα περιστατικά, διακομίζονται στην Καλαμάτα ή στην Αθήνα, με μεγάλο κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, χωρίς να υπολογίζεται η ταλαιπωρία τους, καθώς και πιθανοί κίνδυνοι.

Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης εξυπηρετεί τους κατοίκους ολόκληρης της Αρκαδίας, αλλά και πολλές φορές ασθενείς από γειτονικές περιοχές. Ήδη έχει παρέλθει ένας μήνας άπρακτος από την ημέρα που σταμάτησε να λειτουργεί ο στεφανιογράφος, και η ανησυχία των πολιτών εντείνεται.

 

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πότε θα προχωρήσει η επισκευή του στεφανιογράφου στο ΠΓΝ Τρίπολης, ώστε να τεθεί ξανά σε λειτουργία;

 

Αθήνα, 03.10.2018

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ"

 

(Δελτίο Τύπου)

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.