Πολιτικη

Παυλής: Ζητώ δεύτερη θητεία

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, βρέθηκε την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, σε στούντιο τηλεοπτικού καναλιού της Κορινθίας για μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

 

Βασικοί "άξονες" της συνέντευξης ήταν οι εξαγγελίες έργων, οι διαπιστώσεις των προβλημάτων και οι λόγοι για την "αδράνεια" της δημοτικής αρχής-την οποία δεν αμφισβήτησε.

 

Η έκφραση "είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε" ακούστηκε, πανομοιότυπα, σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ ο κ. Παυλής απέδωσε τα προβλήματα που αντιμετώπισε η πόλη, ως αυτοδιοικητική οντότητα, στις οικονομικές δυσχέρειες της χώρας και την αλλαγή του νόμου περί δημοσίων διαγωνισμών.

 

Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις που ανέφερε ο κ. Δήμαρχος είναι οι παρακάτω:

 

Η περιοχή έχει μείνει πολύ πίσω,  γίνεται μια "τιτάνεια" προσπάθεια από μέρους της δημοτικής αρχής.

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το 2010 ήμουν αξιοπρεπέστατος, ενώ το 2014 τρέχαμε στα δικαστήρια λόγω αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος. 

Όλοι έχουμε ημερομηνία λήξης, σε μια θητεία δεν μπορείς να ολοκληρώσεις ένα έργο, δεν μπορείς να γνωρίσεις τους υπηρεσιακούς παράγοντες, δεν είχαμε καμία πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις επί τρία χρόνια, δυο θητείες πρέπει να έχει ο Δήμαρχος για να ολοκληρώνει το έργο του. 

Δεν περιμέναμε πως η κρίση θα έχει τέτοια διάρκεια, μέχρι το 2017 δεν υπήρχε δυνατότητα για έργα, αναπροσαρμόσαμε το πρόγραμμά μας, κοιτάξαμε τις βασικές ανάγκες. 

 

 

Η άποψή μας

Ενώ, λοιπόν, ο Δήμος Τρίπολης δεν είχε- κατά δήλωση του κ. Παυλή της οποίας την αληθοφάνεια δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε- οικονομικές δυνατότητες ικανές να μετουσιωθούν σε έργα υποδομής, την ίδια στιγμή εγκατέλειπε έσοδα αρκετών χιλιάδων ευρώ (όπως αυτά της ελεγχόμενης στάθμευσης) και, επιπρόσθετα, ενοικίαζε χώρους που δεν χρησιμοποιούσε-βλέπε "ενδιαίτημα αδεσπότων"-για να μην αναφέρουμε και την αποτυχία ένταξης έργων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

 

Ευτυχώς, τα παραπάνω "αντιφατικά" γεγονότα δεν θίχτηκαν κατά τη συνέντευξη, καθώς ο οικοδεσπότης- και όχι "δημοσιογράφος", όπως λέει ο ίδιος- του κ. Παυλή απεδείχθη ιδιαίτερα φιλικός προς την πόλη της Τρίπολης, της οποίας "έπλεξε" και το εγκώμιο, αναφέροντας δράσεις που υλοποιεί αυτή, ακόμα κι αν ο ίδιος ο κ. Παυλής δεν τις είχε αναφέρει.

 

Οπωσδήποτε, οι εξαγγελίες μένουν και περιμένουμε να δούμε, άμεσα, την υλοποίηση κάποιων εξ αυτών. Άλλωστε, υπήρξαν και δηλώσεις δεσμευτικού χαρακτήρα γι' αυτό από τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι πλέον ο "επίσημος" υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.