Πολιτικη

"Δε μας τιμά που δεν υπάρχουν αντιστασιακοί στους εορτασμούς" (video)

Η Επέτειος της Εθνικής Αντίστασης εορτάστηκε για άλλη μια χρονιά στην Τρίπολη, την Κυριακή (25/11) και ο Δήμαρχος Τρίπολης αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας σχολίασαν αυτή την ημέρα.

O Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής είπε χαρακτηριστικά: 

"Μία πολύ σημαντική ημέρα εορτάζουμε σήμερα. Μία ημέρα μνήμης για όλους τους Έλληνες που αντιστάθηκαν...

Βέβαια δε μας τιμά που δεν υπάρχουν αντιστασιακοί σε αυτούς τους εορτασμούς. Λυπάμαι που το λέω όμως εάν η πολιτεία δεν έκανε το καθήκον της και αυτή η ημέρα να εορτάζεται, κανένας δε θα γνώριζε τι εορτάζουμε σήμερα.

Αυτά είναι σημεία των καιρών και είναι η παιδεία του λαού μας... Λυπάμαι που το λέω αυτό όμως σε κάθε περίπτωση, η ημέρα αυτή πρέπει να εορτάζεται ως μία ημέρα μνήμης και τιμής σε αυτούς που έδωσαν την ψυχή τους, τη ζωή τους, το αίμα τους για να μπορούμε εμείς να είμαστε εδώ...".

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας είπε: 

"Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γιορτάσαμε την ημέρα αυτή, χωρίς να έχουμε αντιστασιακούς.

Δυστυχώς οι αντιστασιακοί σιγά σιγά φεύγουν από τη ζωή κι είναι πλέoν ελάχιστοι. Εμείς οφείλουμε να τους τιμούμε γιατί αυτοί οι άνθρωποι αντιστάθηκαν και δεν ανέχτηκαν να δουν τον Γερμανό στην πλατεία της Τρίπολης. Ήταν τα ατίθασα νιάτα της εποχής...".

 

Δείτε ΕΔΩ την εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Τρίπολη, τιμώντας την ημέρα αυτή

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.