Πολιτικη

"Η περικοπή των συντάξεων δεν ήταν κυβερνητική επιλογή"

"Διερωτώμαι, τώρα "έπιασε ο πόνος" τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τις συντάξεις. Μετά τις τόσες περικοπές συντάξεων στις οποίες προέβησαν οι κυβερνήσεις τους;"

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των διατάξεων για μείωση των συντάξεων, ενώπιον των αρμοδίων Επιτροπών της Βουλής (6.12.2018), ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, απαντώντας σε βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

1) Ούτε η χρεωκοπία της ελληνικής οικονομίας έλαβε χώραν, ούτε η κρίση ξεκίνησε με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα. Προηγήθηκαν, επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και όμως οι βουλευτές αυτών των δύο κομμάτων ξεκινούν την επιχειρηματολογία τους, λες και πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα ήταν «μέλι-γάλα».

Διερωτώμαι, τώρα «έπιασε ο πόνος» τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τις συντάξεις. Μετά τις τόσες περικοπές συντάξεων στις οποίες προέβησαν οι κυβερνήσεις τους;

2) Η αγωνία των συνταξιούχων για τις συντάξεις ήταν και είναι πραγματική. Όμως αυτή συνδέονταν και με το προπαγανδιστικό «παιχνίδι» τρόμου που έπαιξαν όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπό την καθοδήγηση των «γνωστών» μέσων ενημέρωσης.

3) Η περικοπή των συντάξεων δεν ήταν κυβερνητική επιλογή. Επεβλήθη από τους δανειστές, ιδίως το ΔΝΤ. 

4) Η προσέγγιση του ασφαλιστικού από τη ΝΔ, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα είναι συνολική, είπε ο εισηγητής της ΝΔ. Εννοεί προφανώς, [την προσέγγιση βάσει του ασφαλιστικού συστήματος Πινοσέτ, όπως αναφέρουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και η ηγεσία της, αφού το περιεχόμενο της πρότασής της έχει νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση και περιεχόμενο (όπως το ασφαλιστικό σύστημα Πινοσέτ).     

5) Ο ισχυρισμός, ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ  πανηγυρίζουν, είναι αναληθής. Είναι προφανές, ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «είχαν πόνταρει» στην κυβερνητική αποτυχία. Και γι΄ αυτό, μετά τη διάψευση των προσδοκιών τους, εμφανίζονται απογοητευμένοι-«τα έχουν βάψει μαύρα».

6) Το θετικό περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά την έξοδο από τα «μνημόνια» και παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, παρέχει τη δυνατότητα άσκησης διαφορετικής πολιτικής σε σχέση με αυτήν των  «μνημονίων». Αυτό δεν θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού  πολιτική της είναι η πολιτική των «μνημονίων». 

7) Η κυβερνητική πολιτική θα συνεχιστεί, με διασφάλιση της σταθερότητας και με ενίσχυση πρωτοβουλιών που φέρουν προοδευτικό-κοινωνικό πρόσημο.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.