Πολιτικη

Έγινε η δίκη για τα σκουπίδια στον Άγιο Βλάση

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την παράταση που ζητάει ο Δήμος στο χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων στον άγιο Βλάση.

Με τους Συνηγόρους τον δυο πλευρών να καταθέτουν τα στοιχειά τους στην Πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Η δίκη κράτησε αρκετή ώρα καθώς κατέθεσαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής άλλα και κάτοικοι της περιοχής. Η πρόεδρος έδωσε διορία μέχρι τις 28 του μήνα για να καταθέσουν υπομνήματα και στην πορεία να βγει αυτή απόφαση.

Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής

"Σήμερα (21/1) εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την παράταση που ζητάει ο Δήμος στο χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων στον άγιο Βλάση.

Ζητήθηκε από τους δικηγόρους διορία μέχρι τις 28 του μήνα για να καταθέσουν υπομνήματα και στην πορεία να βγει αυτή η απόφαση. Ο δήμος έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις στην περιοχή του Μέγαβουνιου και ταυτόχρονα προγραμματίζει και την αποκατάσταση όλων των παράνομων ΧΑΔΑ που υπάρχουν για να αποκατασταθούν . Ζητάμε το χρόνο που δικαιούμαστε τον οποίο δεν τον είχαμε μέχρι σήμερα λόγω των δικαστικών αποφάσεων και της εμπλοκής που υπήρχε στο Μέγαβουνί όπου εκδικάζονταν καταγγελίες διαφόρων δημοτών είτε από τους φερόμενος ιδιοκτήτες για την ιδιοκτησία του χώρου αυτού.

Όλα αυτά τελεσιδίκησαν στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018 και αυτή τη στιγμή θα συνεχίσουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα μας τις παρεμβάσεις στο χώρο προκειμένου να προχωρήσει διαδικασία στο Μεγαβουνί το οποίο βέβαια είναι ανεξάρτητο από την τελική λύση διότι αυτό χαρακτηρίζεται ως προσωρινή μεταβατική διαχείριση.

Αυτή η κατάσταση θα παραμείνει στην κυριότητα του δήμου και μετά από οποιαδήποτε άλλη ενδεχόμενη λύση που βλέπουμε να παίρνει πάρα πολύ χρόνο. 

Το έργο αυτό θα είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον ώστε να μπορεί ο Δήμος να για κάνει αυτά που ΠΕΣΔΑ ορίζει ως αναφορά το συγκεκριμένο χώρο άρα πρόκειται για ένα έργο το οποίο κρίνεται απαραίτητο το οποίο πρέπει σε κάθε περίπτωση γιατί ελπίζουμε να μην υπάρξουν άλλα εμπόδια.

Είμαι αισιόδοξος για την απόφαση του δικαστηρίου και μετά συνεχίζουμε τη δουλειά μας."

 

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Δημάρχου Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή στο tripolis.gr.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.