Πολιτικη

Τσιαμούλος: Τι παραπάνω έχουν οι άλλοι Δήμοι από εμάς; (video)

Κρίσιμα ζητήματα και προβλήματα για τον Δήμο Τρίπολης ανέδειξε ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης "Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα" Νίκος Τσιαμούλος, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου (29/1), όμως για πολλοστή φορά, ουσιαστικές απαντήσεις δεν έλαβε από τη Δημοτική Αρχή.

Αρχικά, ο κ. Τσιαμούλος καλωσόρισε το νέο Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης «Μαντινειακή Συμπολιτεία» κ. Διονύση Φραγκούλη, στον οποίο ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία, όπως είχε χαράξει η προκάτοχός του, Αντωνία Γιαννούλη. 

«Τι παραπάνω έχουν οι άλλοι δήμοι από εμάς;»

 Εκτός ημερήσιας διάταξης, ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε σε δείκτες, ελληνικούς και ευρωπαϊκούς, που αποτυπώνουν τους Δήμους με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα. Από όλους αυτούς τους δείκτες απουσιάζει ο Δήμος Τρίπολης.

 Για το θέμα αυτό, είπε: «Έχω καταλάβει ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει συμβιβαστεί βάζοντας τον πήχη πολύ χαμηλά και δεν έχει στόχο και σκοπό να καταγραφεί στους καλύτερους Δήμους στην Ελλάδα, έστω σε κάποιο τομέα. Οι άλλοι Δήμοι της χώρας που προοδεύουν, τι έχουν παραπάνω από εμάς; Έχουν καλύτερο Δήμαρχο; Έχουν καλύτερες υποδομές; Τα ίδια χρηματοδοτικά εργαλεία με εμάς δεν έχουν; Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην μπορούμε να πρωταγωνιστούμε και εμείς; Είμαστε σε ένα ευλογημένο τόπο, που διαθέτει τα πάντα και βρίσκεται στην καλύτερη γεωπολιτική θέση. Αυτό με θυμώνει. Θέλω να γίνει μια προσπάθεια και να δείξουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Πιστεύω ότι μπορούμε καλύτερα. Δεν θέλω να γίνομαι μηδενιστής. Ας γίνουμε σαν Δήμος γνωστός στο Πανελλήνιο με διάκριση σε κάποιο τομέα, τιμώντας την ιστορία μας και τα όλα τα πλεονεκτήματα του τόπους μας αξιοποιώντας τους ικανούς εργαζομένους μας. Έως τώρα είμαστε γνωστοί πανελλαδικά για το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ, για τα σκουπίδια στους δρόμους, για την κακοδιαχείριση των οικονομικών και όχι μόνο, κάτι που δεν μας αξίζει».

 

«Γιατί η Τρίπολη δεν είναι στις πόλεις που θα επεκταθεί το φυσικό αέριο;»

 Επίσης, ο κ. Τσιαμούλος ανέδειξε, μέσα από ερωτήσεις, το ζήτημα που αφορά τον αποκλεισμό της Τρίπολης από τις περιοχές που θα επεκταθεί ο αγωγός του φυσικού αερίου.

 «Γιατί η Τρίπολη να μην είναι στις νέες 18 πόλεις για το φυσικό αέριο; Έχει γίνει κάποια αλληλογραφία; Τι προσπάθειες έκανε η Δημοτική Αρχή;» ρώτησε, με τη Δημοτική Αρχή για άλλη μια φορά να αποποιείται τις ευθύνες της και να μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλους. 

 

«Έγινε το ραντεβού για τις νέες πανεπιστημιακές σχολές;»

«Ναι» στην Κτηνιατρική Σχολή στο Λεβίδι.

 Σε εκκρεμότητα παραμένει η οριστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία νέων πανεπιστημιακών σχολών, που θα προκύψει ύστερα από τη συνένωση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

 Ο Νίκος Τσιαμούλος θύμισε ότι στις 8 Ιανουαρίου 2019 έγινε μία συνάντηση στο Λεβίδι για την ίδρυση Κτηνιατρικής σχολής στο Λεβίδι. Εκεί πρότεινε συγκεκριμένη τακτική να ακολουθηθεί άμεσα. Ακολούθησε ένα αίτημα προς τον Δήμο στις 16 Ιανουαρίου 2019 από την Κοινότητα Λεβιδίου και έκτοτε το θέμα έχει «παγώσει». «Ξαναρωτάω, που είμαστε; Έγινε το ραντεβού στο Υπουργείο Παιδείας, όπως σας προτείναμε; Συναντηθήκατε με βουλευτές και Υπουργό;» ρώτησε, παίρνοντας ασαφείς απαντήσεις ως προς το αν και πότε θα γίνει αυτό το ραντεβού.

 Θετικά ψήφισε η παράταξη του Νίκου Τσιαμούλου για το ψήφισμα που ήρθε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία της Κτηνιατρικής Σχολής στο Λεβίδι.Ο κ.Τσιαμούλος αναφέρθηκε και την επόμενη μέρα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη συνέντευξη του, στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης, στην ανάπτυξη που θα φέρει μία τέτοια απόφαση στην περιοχή του Λεβιδίου.

 

«Πότε προειδοποιήσατε τους δημότες για να γλιτώσουν πρόστιμο 200% στο ΤΑΠ;»

 Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα που ανέδειξε ο Νίκος Τσιαμούλος αφορούσε τα εξοντωτικά πρόστιμα για το Τ.Α.Π. Συγκεκριμένα, είπε: 

 «Όποιος διακόπτει το ρεύμα στα ακίνητα, σταματά να πληρώνει το Τ.Α.Π. , μιάς και η Δ.Ε.Η. δεν στέλνει πάλι λογαριασμό όπου εμπεριέχεται και το Τ.Α.Π. μαζί με άλλους φόρους. Όμως η Δ.Ε.Η. ενημερώνει τον Δήμο στο τέλος κάθε χρονιάς με κατάσταση, που αναγράφει όλους τους συμπολίτες μας που έκαναν διακοπή ρεύματος. Ποτέ δεν έχει γίνει μια ανακοίνωση από το Δήμο Τρίπολης, ότι εδώ θα έχετε προσαύξηση. Η προσαύξηση είναι 200%. Άλλοι Δήμοι προειδοποιούν πρώτα δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες τους να πληρώσουν μόνο την κύρια οφειλή και άλλοι επιβάλλουν από 0 έως 50% προσαυξήσεις πάνω στην οφειλή.. 

 Στην Ελλάδα, υπάρχει πολυνομία κι εμείς θα μπορούσαμε να βάλουμε δικηγόρο να ασχοληθεί με αυτή τη νομολογία, να δούμε αν είναι παραβάτες οι 52 δήμοι που δεν επιβάλλουν προσαυξήσεις στο Τ.Α.Π. ή αν τελικώς παρανομούμε εμείς εις βάρος των δημοτών μας. Κάθε μέρα ρωτήστε τι γίνεται στις υπηρεσίες του Δήμου και τη Δ.Ε.Η. Μια απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν οι συμπολίτες μας, από την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής»

 

Η «προφητεία» του Νίκου Τσιαμούλου για την απάντηση της δημοτικής αρχής σχετικά με τις πλημμύρες

 «Τι  να πω για τις πλημμύρες; Το «έργο» αυτό έχει «ξαναπαιχτεί». Ξέρω την απάντηση που θα πάρω. Έπαιξε συμπαιγνία ο Θεός με τη φύση, για να κατηγορηθεί η Δημοτική Αρχή, έτσι δεν είναι Δήμαρχε; 

Λυπάμαι που ταλαιπωρούμαι τους πολίτες για πράγματα αυτονόητα» είπε ο Νίκος Τσιαμούλος … προφητικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ λίγο μετά η απάντηση του Δημάρχου Τρίπολης κινήθηκε ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση. Ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Την επόμενη μέρα στο Δημοτικό ραδιόφωνο είπε, αστειευόμενος ότι «φαίνεται πως οι ηγέτες όλου του κόσμου, συμμάχησαν για να προκύψει πρόβλημα στη Δημοτική Αρχή του Κου Παυλή. Από τον Πρόεδρο Τραμπ ως και τον Πάπα. Κρίμα»!

 

«Ο καθένας παίρνει τον κάδο απορριμμάτων και τον πάει απέναντι»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ενέκρινε τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Τρίπολης. Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος ζήτησε να ενημερωθεί για το σκεπτικό της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, αναφορικά με την τοποθέτηση των κάδων. «Ο καθένας παίρνει τον κάδο απορριμμάτων που τον ενοχλεί να τον έχει μπροστά του και τον πάει απέναντι, το γνωρίζεται και πολλές φορές κλείνετε τα αυτιά σας και τα μάτια σας στις καταγγελίες Δημοτών. Έχει διάθεση η Δημοτική Αρχή να σπάσει αυγά και να δώσει λύσεις;» ρώτησε χωρίς να λάβει απάντηση.

 

«Το προσωπικό του Βοσυνιώτειου κρατά Θερμοπύλες, απορώ πως δουλεύουν τόσα χρόνια»

 Στη συζήτηση που έγινε με αφορμή τον προϋπολογισμό του Βοσυνιωτείου Ιδρύματος, ο Νίκος Τσιαμούλος θύμισε στο κ. Σαμαρτζή (Πρόεδρο του Ιδρύματος) ότι: 

«Πέρυσι σας ψηφήσαμε τον προϋπολογισμό και είχαμε τη δέσμευση σας ότι στο τέλος του 2018 θα εξοφλήσετε όλους. Έρχεται η δημοτική αρχή να βοηθήσει προεκλογικά, που ήταν 4 χρόνια; Και τελικά το έκοψε ο επίτροπος. Το προσωπικό κρατά Θερμοπύλες, απορώ πως δουλεύουν τόσα χρόνια. Για να φτάσουμε στη συζήτηση για μείωση προσωπικού πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις άλλες λύσεις, μέσα από σχετική μελέτη.  Θα ψηφίσουμε παρών διότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την κυρία Αλεξοπούλου των Οικονομικών Υπηρεσιών. Για να σωθεί το μαγαζί θέλει δουλειά πολλή και αυτό θα το κάνει η επόμενη δημοτική αρχή». 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.