Πολιτικη

Αγία Θεοδώρα Βάστας: Mοναδικός θρησκευτικός προορισμός (video, photos)

Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα Μεγαλόπολης, επισκέφτηκαν ο Αντιπεριφερεάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης.

Σύμφωνα με δημοσίευση του κ. Γιαννακούρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

"Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα Μεγαλόπολης αποτελεί έναν αξιόλογο προορισμό στην Αρκαδία, είτε από θρησκευτική, είτε από φυσιολατρική άποψη είτε από καθαρά εκδρομική τουριστική αναζήτηση.

Η διαδρομή σας αποζημιώνει απλόχερα με τα ειδυλλιακά τοπία που σας προσφέρει. Όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς τόσο πιο έντονα ακούγεται το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της εκκλησίας και το μυστήριο του μύθου κάνοντας τον να αισθάνεται δέος μπροστά στο θέαμα που αντικρίζει.

Το εκκλησάκι έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και έρχονται επισκέπτες όχι μόνο από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό για να θαυμάσουν το μοναδικό θαύμα.

Εκτός όμως από το εκκλησάκι με τα 17 δέντρα στην στέγη και με το ρυάκι που αναβλύζει στα θεμέλιά του, ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με αλλοτινές εποχές, αφού λίγο πιο πέρα, ο Νερόμυλος του Νικόλα, αποτελεί μία ιδιαίτερη αγροτουριστική μονάδα, που μπορεί κανείς να δει πως από το το σιτάρι βγαίνει αλεύρι αλλά και να ξεναγηθεί σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο καθώς και να γευτεί παραδοσιακές αρκαδικές γεύσεις στην ταβέρνα.

Η περιοχή περιμένει να την ανακαλύψετε... Η Αρκαδία άλλωστε είναι ένας τόπος μυθικός, ιστορικός, θρησκευτικός και δεν αφήνει κανέναν χωρίς να τον "αποζημιώσει" για την επίσκεψή του.

Πολλές ευχαριστίες στον φίλο Νίκο και την σύζυγό του Ελένη για την φιλοξενία τους και συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνουν."

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.