Πολιτικη

Αλλάζουν κερκίδες, ταρτάν και στέγη στο ΔΑΚ Τρίπολης (photos)

Για τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Τρίπολης, μίλησαν σε κοινή τους συνέντευξη ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρης Παυλής.

Πριν την συνέντευξη τύπου προηγήθηκε επίσκεψη - ξενάγηση του Γ.Γ Αθλητισμού στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Τρίπολης, όπου και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης κ. Καραλή για την κατάσταση του αθλητικού κέντρου αλλά και τις φθορές που υπάρχουν, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, ανέφερε αρχικά ότι: "Υπάρχει μια σειρά προβλημάτων που έχουμε συζητήσει με τη Γ.Γ Αθλητισμού για να παρέμβουμε διαχρονικά. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στο ΔΑΚ Τρίπολης και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ελάχιστες έως και μηδαμινές. Σε συνεργασία με τη Γ.Γ Αθλητισμού εδώ και τρία χρόνια έχουμε καταφέρει να ωριμάσουμε κάποιες προτάσεις για να ικανοποιηθούν ανάγκες του Δήμου μας και όχι μόνο στην Τρίπολη."

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Τρίπολης μίλησε για την αντικατάσταση στέγης στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ ύψους 170.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όπου ανοίγουν οι προσφορές και θα αρχίσουν οι εργασίες άμεσα, για σημαντικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο 5χ5 της Βλαχέρνας και έχουν αιτηθεί μετά τις πλημμύρες του 2016 και έχει ενταχθεί πλέον στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και την τοποθέτηση για πρώτη φορά φωτισμού σε αυτό, αλλά και για την αξιοποίηση και πλήρη αναβάθμιση του προαύλιου χώρου στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Τρίπολης.

Σχετικά με το ΔΑΚ Τρίπολης έχουν προταθεί και δρομολογηθεί και επιμέρους παρεμβάσεις όπως: αλλαγή στέγης στο κλειστό κολυμβητήριο που λειτουργεί χειμώνα καλοκαίρι, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, το οποίο και βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης, αναβάθμιση του ανοιχτού γηπέδου στίβου και των κερκίδων (στεγανοποίηση) και τοποθέτηση καθισμάτων, ενταγμένο εντάσσεται στο πρόγραμμα Φιλόδημος, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, αλλά και η συντήρηση όλων των πυλώνων που δεν έχει ξαναγίνει από την στιγμή που τοποθετήθηκαν.

Τέλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε ότι έχει γίνει πρόταση και για την πλήρη αναμόρφωση του γηπέδου 5x5 της Κανδύλας και την τοποθέτηση φωτισμού σε αυτό.

"Οι παρεμβάσεις που δρομολογήσαμε είναι άμεσης προτεραιότητας και αφορούν στην εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων που αφορούν στο σύνολο των πολιτών… Δεν σταματάμε όμως εδώ… οι ανάγκες είναι πολλές. Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Τρίπολης είναι κάτι ιδιαίτερο για την Τρίπολη και για όλη την Πελοπόννησο. Η Τρίπολη ως κέντρο της Πελοποννήσου φιλοξενεί πολλά πρωταθλήματα, χρησιμοποιείται από πολλά σωματεία αλλά και από τους δημότες καθημερινά και όλες τις εποχές του χρόνου.

Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, μας παραδίδει την βεβαίωση σκοπιμότητας και επιλεξιμότητας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το ΔΑΚ της πόλης μας και όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις αναβάθμισής του. Μέσα στη βδομάδα καταθέτουμε στο Φιλόδημο και ο χρόνος έγκρισης είναι πλέον ελάχιστος".

Με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ευχαρίστησε για την φιλοξενία στην Τρίπολη και ανέφερε:

Οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης δυστυχώς δεν αντιστοιχούν στην εικόνα ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου, είναι απαξιωμένες και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφαλείας… Με τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, το ΔΑΚ Τρίπολης θα εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο Αθλητικό κέντρο μεικτών χρήσεων για σωματεία και τους πολίτες. Ευελπιστούμε να γίνει πόλος έλξης για μεγαλύτερες διοργανώσεις και ο αθλητισμός να προσφέρει στους κατοίκους αλλά και να γίνει ένα αναπτυξιακό εργαλείο για όλο το νομό με όλες τις κατάλληλες υποδομές.

Σύμφωνα με τον κ.Συναδινό: Η Γ.Γ. Αθλητισμού έχει δημιουργήσει τις συνθήκες ασφαλείας για τις Ομοσπονδίες στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι με τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών στις εξαιρετικές τους επιδόσεις… Κατάφερε να αναπτύξει σε όλη τη χώρα 219 αθλητικά έργα και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: Δεν αρκεί να έχεις πακτωλό χρημάτων όπως είχε ο αθλητισμός στο παρελθόν αλλά πρέπει να υπάρχει σωστός σχεδιασμός. Πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των περιφερειών, όλων των ανθρώπων χωρίς εξαίρεση περιοχών και να υπάρχει μια θεματική κάλυψη.

Για τα έργα Δημοτικής ιδιοκτησίας: Ο κάθε Δήμος θα πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει με την τεχνική του υπηρεσία και με την πρόταση που θα καταθέσει στο Υπουργείο σχετικά με τη σκοπιμότητα ενός έργου… να πείσει και να φέρει μια ώριμη μελέτη για την ένταξή του.

Εδώ και 4 χρόνια στο Δήμο Τρίπολης έχουμε βρει έναν από τους Δήμους της χώρας που με πολύ μεγάλη συνέπεια, κάνει όλα τα απαραίτητα για την εξασφάλιση κονδυλίων. Δεν έχουν όλοι οι Δήμοι αυτή τη δυνατότητα… Η Δημοτική Αρχή διαθέτει την κατάλληλη φιλοσοφία και μια τεχνική υπηρεσία, που μπορεί και στηρίζει αυτό το έργο. Τα τρία έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, εξελίσσονται και βρίσκονται στη φάση δημοπράτησης και σύντομα θα τελειώσουν. Ο Δήμος Τρίπολης, κατάφερε να είναι από τους λίγους Δήμους που με ώριμες μελέτες απέδειξε τη σκοπιμότητα των ζητούμενων έργων.

Τέλος ο Γ.Γ Αθλητισμού, έδωσε διευκρινήσεις για το πρόγραμμα Φιλόδημος και τις χρηματοδοτήσεις που αφορούν σε αθλητικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συνάντηση σε τα αθλητικά σωματεία της πόλης, σχετικά με τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

 

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφικό υλικό

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.