Πολιτικη

Μήνυση Παυλή κατά του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης (video)

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα Παρασκευή (22/2) ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής - Θα καταθέσει μήνυση εις βάρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης!

Ο κ. Παυλής παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ με αφορμή τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού του "Τρίπολη - Πρωτεύουσα του Μοριά", που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Ύστερα ο Δήμαρχος Τρίπολης απάντησε και σε ερωτήματα δημοσιογράφων όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα των τελευταίων ημερών: Tις απανωτές φόλες και τον θάνατο τουλάχιστον 10 αδέσποτων ζώων. 

Ο κ. Παυλής δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Έχουμε απαντήσει ήδη με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Τρίπολης. Είμαστε κάθετα αρνητικοί με τέτοιες συμπεριφορές ασυνείδητων οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο προσπαθούν να επιλύσουν το πρόβλημα των αδέσποτων. Θέμα που ταλανίζει όλη την Ελλάδα. Λυπούμεθα που συνέβησαν όλα αυτά, με τον τρόπο που έγιναν. Δεν φταίνε τα ζώα σε τίποτα. Η βασική ευθύνη βαραίνει αυτούς που ασυνείδητα αφήνουν ελεύθερα όλα αυτά τα ζώα (αδέσποτα) και όλο αυτό δημιουργεί αθροιστικά ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε μεγάλο αριθμό ζώων να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα στη πόλη παρά την προσπάθεια του Δήμου να τα διαχειριστεί, τσιπάρει, εμβολιάσει. 

Το 2018 κλείσαμε 200 ζώα, αλλά κάθε φορά έρχονται καινούργια, είτε από ντόπιους είτε από περαστικούς. Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός (φόλες σε αδέσποτα) γιατί επενδύουν στο φόβο του πολίτη, του γονέα για το παιδί του, της γυναίκας, της 3ης ηλικίας που είναι αδύναμοι. Αυτό το θέμα είναι σε έξαρση όχι μόνο στη πόλη μας αλλά σχεδόν σε όλους τους Δήμους της χώρας, γιατί επενδύουν πάνω στο φόβο. 

Λυπάμαι που κάποια ΜΜΕ λαμβάνουν εντολές να συντηρούν αυτό το θέμα. Μπορεί να έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, όμως κανένας μέχρι τώρα δεν μας έχει πει, τις μαγικές λύσεις που έχουν. Ας τις δημοσιοποιήσουν από την αρχή μέχρι το τέλος με Δελτίο Τύπου, μια λύση που δεν έχει προτείνει ο Δήμος, στο πλαίσιο της νομοθεσίας και όχι θεωρητικά να ρίχνουν σπέκουλες ότι θα το έκαναν αλλιώς. Πρέπει να καταδικάσω απερίφραστα και την συμπεριφορά του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης που νομίζει ότι έχει την ιδιοκτησία του συνόλου της διαχείρισης των αδέσποτων, σας πληροφορώ δεν την έχει. 

Οι περισσότεροι είναι εκτός Φιλοζωικού, είναι φιλόζωοι όπως όλοι μας και δεχόμαστε καθημερινά μηνύματα συμπαράστασης από ολο αυτό τον κόσμο και είναι δίπλα μας, σε όλο αυτό τον αγώνα που κάνουμε. Επειδή είπαν βαριές κουβέντες όμως, την επόμενη βδομάδα θα καταθέσω μήνυση εις βάρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης. Είμαστε ανοικτοί στο να ανοίξουν όλες οι τηλεφωνικές μας γραμμές. Επίσης θα ζητήσω αποζημίωση με ένα συγκεκριμένο ποσό υπέρ της διαχείρισης των ζώων. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για όλα αυτά τα πράγματα. 

Υπάρχουν Φιλοζωικές που είναι αξιόπιστες και σοβαρές. Εγώ από αυτή την Φιλοζωική ζητώ να συνεργαστεί με τον Δήμο, με τους όρους που θέτει η νομοθεσία και όχι τους δικούς τους". 

 

Δείτε όλη την συνέντευξη...

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.