Πολιτικη

Παρέμβαση Παπαηλιού για τα "κόκκινα" δάνεια στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Κατά την ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για "τις 120 δόσεις, τα κόκκινα δάνεια, τον εξωδικαστικό μηχανισμό …" με ομιλητή τον ειδικό γραμματέα ιδιωτικού χρέους Φώτη Κουρμούση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Τα "κόκκινα" δάνεια αποτελούν βρόχο για την ελληνική οικονομία, διότι προκαλούν ασφυξία στους δανειολήπτες και στις τράπεζες. 

Οι μεν δανειολήπτες ζουν υπό τον συνεχή κίνδυνο να τεθούν ή και τίθενται εκτός οικονομικής δραστηριότητας και κοινωνικής ζωής, οι δε τράπεζες αδυνατούν να εκπληρώσουν την αποστολή τους, δηλαδή  να αιμοδοτήσουν την ελληνική οικονομία, και, ανακεφαλαιοποιούμενες κατά διαστήματα με δημόσιους πόρους, επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και εν τέλει τον ελληνικό λαό. 

Το πρόβλημα διογκώθηκε με την οικονομική κρίση,  τις "μνημονιακές" πολιτικές λιτότητας και συνακόλουθα  τη μείωση του ΑΕΠ, το "κλείσιμο" χιλιάδων επιχειρήσεων, την κατακόρυφη άνοδο της ανεργίας, τη μείωση ή και εξαφάνιση των εισοδημάτων. 

Δυστυχώς, δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα να έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Η κυβέρνηση, παρά τους "μνημονιακούς" περιορισμούς, έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση  άμβλυνσης των δυσμενών συνεπειών των «κόκκινων» δανείων, με γνώμονα την προστασία των δανειοληπτών.

Σήμερα δε καλείται να λάβει αποφάσεις, με τρόπο αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο, παρά τις πιέσεις των τραπεζών, οι οποίες, ως γνωστόν, δεν λαμβάνουν υπόψη την κοινωνική διάσταση του θέματος.    

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.