Πολιτικη

Σταθμούς ΕΚΑΒ σε περιοχές της Αρκαδίας ζητά ο Γ. Παπαηλιού

Σταθμούς ΕΚΑΒ σε απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας ζήτησε ξανά ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τη "διατύπωση γνώμης ... για διορισμό στη θέση του Διοικητή της 6 ης ΥΠΕ ..."  στις 26.2.2019, ανέφερε, μεταξύ των άλλων, τα εξής :

Ο χωρικός ανασχεδιασμός  της 6 ης ΥΠΕ, η οποία  που σήμερα καλύπτει   ολόκληρη την Πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά, είναι απολύτως αναγκαίος. Θα αποτελέσει  θετική κίνηση και, όταν υλοποιηθεί, θα καταστήσει τη διοίκηση των υγειονομικών υπηρεσιών λειτουργική και αποτελεσματική.

Η περαιτέρω ενίσχυση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε όλους τους τομείς  λειτουργίας του είναι απαραίτητη, ώστε η πρόσφατα αποφασισθείσα αναβάθμισή του σε νοσοκομείο Α' κατηγορίας να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο. 

Στα κέντρα υγείας, που εξυπηρετούν τους κατοίκους της υπαίθρου Αρκαδίας, ιδίως σε αυτά που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως ενδεικτικά  της Γορτυνίας και της Κυνουρίας, εκτός από την έλλειψη αριθμητικά επαρκούς ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, εξοπλισμού και υλικών, υφίσταται και έλλειψη οδηγών των πεπαλαιωμένων ασθενοφόρων. Σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται θεσμική συνέργεια με το ΕΚΑΒ, ώστε οι πολίτες που καλύπτονται από αυτά τα κέντρα υγείας να μη αισθάνονται ότι βρίσκονται στο έλεος των αποστάσεων και των καιρικών συνθηκών.    

Ο Γιώργος Παπαηλιού υπενθύμισε, ότι, εδώ και πολύ καιρό, έχει προταθεί η ίδρυση σταθμών του ΕΚΑΒ στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Αρκαδίας σε σημεία που θα επιλεγούν και που θα διευκολύνουν τη μεταφορά ασθενών από τα (απομακρυσμένα) Κέντρα Υγείας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και πάντως η δημιουργία κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ. Η πρόταση επαναφέρεται. Οι παραμέτροι (οικονομική, πρόσληψη ή μετακίνηση προσωπικού) που  την δυσχεραίνουν μπορουν να αντιμετωπισθούν, με θετικό τρόπο.    

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.