Πολιτικη

Επίσκεψη Παπαηλιού στα σχολεία των Τροπαίων

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού επισκέφθηκε τα σχολεία των Τροπαίων (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο), εξ αφορμής του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

O κ. Παπαηλιού μεταξύ των άλλων, είπε :     

"1) Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε ορόσημο στην ελληνική ιστορία, αφού οδήγησε στη συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους.  

Οι διάφορες φάσεις του αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας αποτυπώνουν την ιστορία του ελληνισμού διαχρονικά, από την οποία πρέπει να αντλούνται διδάγματα, ώστε να αναδεικνύονται οι  θετικές πτυχές και να μην επαναλαμβάνονται οι αρνητικές πτυχές του.

Μετά την Απελευθέρωση, ο Γέρος του Μοριά, στην ομιλία του προς τους νέους στην Πνύκα, τους καλούσε «να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο που ημείς ελευθερώσαμε», τοποθετώντας την εκπαίδευση στο επίκεντρο της προόδου – «η μάθησις θα μας αυξήσει και θα μας ευτυχήσει», έλεγε.   

2) Έχω εντυπωσιαστεί από το πνεύμα, την αυτενέργεια, τον αυθορμητισμό, τη συνεργασία άξιων διδασκόντων και μαθητών, αλλά και την ενεργό συμπαράσταση των γονέων σας, και την ποιότητα των δραστηριοτήτων σας. Εκτός των μαθημάτων που διδάσκονται, τα σχολεία των Τροπαίων «έχουν ανοιχτεί» στην κοινωνία, διασυνδέοντας τα γνωστικά αντικείμενα με σημαντικές δράσεις απαραίτητες στην «ανθρωπιστική» και αλληλέγγυα ολοκλήρωση των μαθητών, όπως τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, το βιβλίο, τη φύση αλλά και  στο σημερινό σύνθετο περιβάλλον, όπως τη ρομποτική, την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο κλπ. Είστε αξιέπαινοι, όπως και οι δάσκαλοί σας. 

Και είστε ακόμη περισσότερο αξιέπαινοι, διότι είναι γνωστό ότι φοιτάτε υπό δυσμενείς συνθήκες, σε σχολεία δυσπρόσιτα με μύρια όσα προβλήματα.

Η πολιτεία οφείλει να σας στηρίξει, ώστε να αντιμετωπίσετε τη μάθηση και τη ζωή, κατά το δυνατόν, επί ίσοις όροις με τους μαθητές των αστικών κέντρων". 

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.