Πολιτικη

"Βάζουν ταφόπλακα στην Τρίπολη υποβαθμίζοντας το ΠαΠελ"

"Η έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν μπορεί να ανεχθεί άλλη υποβάθμιση."

"Χθες βράδυ είδαν το φως της δημοσιότητας τα Σχέδια Νόμου που βάζουν ταφόπλακα στην Τρίπολη υποβαθμίζοντας το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο οποίο αφενός "φορτώνουν" όποια υποβαθμισμένα τμήματα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας αρνείται να δεχθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών αφετέρου εντάσσουν το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Τρίπολης στη Σχολή Μηχανικών (τετραετούς φοίτησης) με έδρα την ...Πάτρα. 

Με τα Σχέδια Νόμου Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σημαίνει Καλαμάτα (3 Σχολές/8 τμήματα) και Πάτρα (με 4 ενεργά τμήματα), έναντι 3 (ουσιαστικά 2) ενεργών τμημάτων στην Τρίπολη  και κάποιων υποσχέσεων για μελλοντική λειτουργία τμημάτων που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα έχουν την τύχη των παλαιότερα ιδρυθέντων αλλά ουδέποτε λειτουργησάντων τμημάτων της Τρίπολης που καταργήθηκαν με το προηγούμενο "Σχέδιο Αθηνά". 

Και το δικό μας  Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών – που αποτέλεσε το θεμέλιο πάνω στο οποίο στήθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - θα αποτελεί τμήμα της Σχολής Μηχανικών  (των σημερινών Τ.Ε.Ι. Τεχνολογικών Εφαρμογών Δυτικής Ελλάδας) με έδρα την Πάτρα (!), σαφέστατα υποβαθμίζεται – ως το μοναδικό Πανεπιστημιακό Τμήμα της Επικράτειας που «κολλάει» σε Τ.Ε.Ι. - και είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνει για πολύ στην Τρίπολη.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι αυτοί που ενώ έταζαν νέες Σχολές και Τμήματα (Κτηνιατρική, Πολυτεχνική κ.λ.π.) «επέτρεψαν» τη σύνταξη αυτών των Σχεδίων Νόμου που «μαζεύουν» όποια τμήματα Τ.Ε.Ι. αρνείται το Πανεπιστήμιο Πατρών καθιστώντας το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου «υποδοχέα» ανεπιθυμήτων τμημάτων Τ.Ε.Ι. που ωστόσο διατηρούν την έδρα τους στην Πάτρα.

Είναι χρέος όλων των φορέων της Τρίπολης και της Αρκαδίας ο αγώνας για άμεση απόσυρση των Σχεδίων Νόμου. 

Η έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν μπορεί να ανεχθεί άλλη υποβάθμιση."

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.