Πολιτικη

Αλλαγή δεδομένων για το ΠαΠελ - Αναβαθμίζεται

O Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού προανήγγειλε θετικές εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. 

"Κατά τη σύσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου υπό τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου και το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Ηλία Γεωργαντά  διευκρινίστηκαν τα εξής:

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας  για τη νέα αρχιτεκτονική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενιαιοποιεί την Ανώτατη Παιδεία, ενσωματώνοντας τα ΤΕΙ στα ΑΕΙ και καταργώντας έτσι τις δύο ταχύτητες σπουδών  που ήταν ενσωματωμένες σ΄ αυτήν.

 

Ειδικότερα, όσον αφορά το νομό Αρκαδίας:   

-) Ιδρύεται Σχολή Επιστημών Υγείας με έδρα την Τρίπολη

 

-) Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών παραμένει ακαδημαϊκά και διοικητικά αυτόνομο, εντασσόμενο στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας  με έδρα την Τρίπολη. Η μετεξέλιξη του σε «πολυτεχνικό τμήμα» συνδέεται με αυστηρώς ακαδημαϊκά κρτήρια.    

 

-) Το Τμήμα Νοσηλευτικής μεταφέρεται, με το νέο ακαδημαικό έτος,  από τη Σπάρτη  στην Τρίπολη, ενισχύοντας την πρακτική άσκηση  και συνακόλουθα στην ποιότητα της εκπαίδευσης των φοιτητών και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

 

-) Στην Τρίπολη ιδρύονται νέα πανεπιστημιακά τμήματα και ινστιτούτα του «Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου» αναβαθμίζοντας έτσι το ρόλο της, ως έδρας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου   

 

-) Θα εξεταστεί η  ίδρυση  Κτηνιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από Επιτροπή που θα  συγκροτηθεί 

 

-) Η παραχώρηση του χώρου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου  απευθείας, σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης για αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη αμέσως και μεσο-μακροπρόθεσμα.     

 

Ο αγώνας για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη συνεχίζεται".

 

Γιώργος Παπαηλιού 

Βουλευτής Αρκαδίας-ΣΥΡΙΖΑ

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.