Πολιτικη

Παπαηλιού στα εγκαίνια του Θεματικού Πάρκου Ελιάς στο Άστρος

Ομιλία - χαιρετισμός του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Η. Παπαηλιού, κατά τα εγκαίνια του Θεματικού Πάρκου Ελιάς στο ΕΠΑΛ Άστρους.

Aκολουθούν όσα είπε ο κ. Παπαηλιού στην εκδήλωση: 

"Μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης, αναδεικνύονται τόσο το αντικείμενο του Θεματικού Πάρκου Ελιάς όσο και ο φορέας δημιουργίας του. 

Η ελιά αποτελεί για τον τόπο μας πηγή εισοδήματος και πλούτου. 

Η ελαιοκομία είναι μία από τις αγροτικές δραστηριότητες που, συνδεόμενη με την τυποποίηση και την πιστοποίηση των προϊόντων της, αποτελεί έναν από  τους άξονες ανάπτυξης και προόδου της Αρκαδίας.

Η δημιουργία του Θεματικού Πάρκου Ελιάς στο ΕΠΑΛ Άστρους αποδεικνύει το ειδικό βάρος που έχουν η ελιά και το λάδι  στην τοπική οικονομία αλλά και την ιστορική πορεία της ελαιοκομίας και το αποτύπωμα που αυτή έχει αφήσει στον πολιτισμό και τη λαϊκή παράδοση του τόπου.  

Όμως αποδεικνύει και τη συμβολή του ΕΠΑΛ Άστρους στην προσπάθεια ανάταξης της μνήμης και διατήρησης της παράδοσης. 

Τα ΕΠΑΛ είναι μία σημαντική εκπαιδευτική δομή, που μπορεί να αποτελέσει βατήρα για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Το δημιουργικό πνεύμα, η αυτενέργεια, οι πρωτοβουλίες, η συνεργασία των καθηγητών και των μαθητών του ΕΠΑΛ Άστρους, το έχει καταστήσει εργαστήρι δημιουργίας και διασύνδεσης με την τοπική παραγωγή και τον τοπικό λαϊκό πολιτισμό και το «έχει ανοίξει» στην κοινωνία, η οποία το περιβάλλει με αγάπη, εμπιστοσύνη και αναγνώριση για τις δράσεις που αναπτύσσει."

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.