Πολιτικη

Αποκαθίσταται το ιστορικό κτίριο της πρώην ΕΡΑ Τρίπολης

Ένα ιστορικό κτίριο της Τρίπολης, αυτό της "Πρώην ΕΡΑ Τρίπολης" πρόκειται σύντομα να αποκατασταθεί με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ξανά προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Προβλέπεται πλήρης αποκατάσταση του κτιρίου, αλλά και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού του, χωρίς να αλλοιωθεί ο αρχιτεκτονικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας πολυχώρος με σεβασμό στην ιστορία του κτηρίου και την πορεία του στο χρόνο. Με χώρους-σημεία αναφοράς και με ελκυστικές χρήσεις για τον κόσμο της περιοχής. Το έργο θα κοστίσει 1,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την μελέτη του Δήμου, ο οποίος υπέβαλε αίτημα για τη χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, ήδη το ενέταξε και μπορεί να γίνει το επόμενο βήμα.

Ακόμη και στις δύσκολες εποχές, υπάρχουν περιθώρια να γίνει κάτι καλό. Σύντομα θα μπουν σ’ αυτό το κτήριο εργάτες να δουλέψουν. Μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες. Αλλά και κάτι όμορφο θα φτιαχτεί ξανά για την πόλη. Δεν είναι όλα άσχημα. Χρειάζεται επιμονή, σχέδιο και σωστή αξιοποίηση των πόρων.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι το έργο είναι παράδειγμα συνεργασίας κράτους, αυτοδιοίκησης και εκκλησίας, μιας και το κτήριο ανήκει στην Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας. Ήταν με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξανδρου, που παραχωρήθηκε η χρήση στο Δήμο. Είναι από τις πρωτοβουλίες εκείνες που αποδεικνύουν ότι με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση «όλοι υπηρετούμε τελικά τον μόνο ιδιοκτήτη του κράτους που είναι ο ελληνικός λαός».

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.