Πολιτικη

"Η Βυτίνα, οι δικοί του άνθρωποι δικαιούνται να είναι υπερήφανοι"

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος  Παπαηλιού κατά την εκδήλωση στη μνήμη του Ματθαίου Πόταγα στη Βυτίνα, είπε πως "Η Βυτίνα, οι δικοί του άνθρωποι δικαιούνται να είναι υπερήφανοι" .

Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. Παπαηλιού:                                                          

"Η Εθνική Αντίσταση χαρακτηρίστηκε από συλλογική μεγαλοσύνη. Ταυτόχρονα η Εθνική Αντίσταση υπήρξε και σύνθεση προσωπικών ηρωϊκών πράξεων συγκεκριμένων προσώπων, των πραγματικών πρωταγωνιστών που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στον αγώνα του ελληνικού λαού.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται η ηρωϊκή πράξη και ό ηρωϊκός θάνατος του Βυτιναίου Ματθαίου Πόταγα.

Ο Ματθαίος Πόταγας φέρεται να είπε στους Γερμανούς κατακτητές  : "Σταθείτε, δεν θα μας σκλαβώσετε. Είμαι εδώ μόνος, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα ακολουθεί". 

Μία ατομική πράξη ηρωϊσμού που, συνδυαζόμενη με πολλές άλλες στο πλαίσιο της συλλογικής Εθνικής Αντίστασης, αναδεικνύουν το πνεύμα της ελευθερίας και του αγώνα για την υπεράσπιση της πατρίδας.

Η Βυτίνα, οι δικοί του άνθρωποι δικαιούνται να είναι υπερήφανοι.

Η πατρίδα τον ευγνωμονεί."

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.