Πολιτικη

Παπαηλιού: Η πατρίδα μας "βγαίνει στο ξέφωτο"

Στην εκδήλωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεγαλόπολης, βρέθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού. 

Ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού χαιρετίζοντας την ετήσια εκδήλωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεγαλόπολης (12 Μαϊου 2019) είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής :   

"Η εκδήλωσή σας συνδέεται με τον προστάτη σας Άγιο Αθανάσιο. Χρόνια πολλά.

Θα πρόσθετα όμως, ότι η προστασία του Αγίου Αθανασίου προς τον  Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεγαλόπολης και συνακόλουθα προς τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης σας πρέπει να συνοδεύεται και  από πράξεις, τόσο από πλευράς της πολιτείας και από πλευράς της επιχειρηματικής κοινότητας. 

Η πατρίδα μας, μετά την βαθιά και παρατεταμένη κρίση που και εσείς βιώσατε "στο πετσί σας", "βγαίνει στο ξέφωτο", επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα.   

Όμως "κανονικότητα" δεν σημαίνει επιστροφή στο παρελθόν, που, ούτως ή άλλως, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει.       

Σημαίνει αυτό που σήμερα διακρίνεται, επιχειρείται και σταδιακά πραγματοποιείται :   

Αφενός, σταθεροποίηση, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την οικονομία, αλλαγή κλίματος-ψυχολογίας,  ενέργειες προκειμένου να κινηθεί και να τονωθεί η αγορά, (καταβολή των οφειλών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές, περαιτέρω ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ,  εφαρμογή και αξιοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου κυρίως για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η επικείμενη ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για τις "120 δόσεις" κλπ)   

Αφετέρου, κοινωνικά δίκαιη παραγωγική ανασυγκρότηση,  νέες ιδέες, συλλογικότητα, καινοτομία, εξωστρέφεια, διαφοροποίηση των παραγομένων και διατιθεμένων προϊόντων, με τρόπο ώστε να είναι ελκυστικά στην αγορά. 

Η  Μεγαλόπολη, αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Η αλλαγή του ενεργειακού μείγματος επιβάλλει την προετοιμασία της μεταλιγνιτικής εποχής.  Οι σχετικοί πόροι δεν πρέπει να διατίθενται "εική και ως έτυχε" αλλά να κατευθύνονται σε συγκεκριμένες δράσεις στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού. Για ένα μέλλον που οι ίδιοι οι Μεγαλοπολίτες θα διαμορφώσουν".  

 

(Δελτίο Τύπου) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.