Πολιτικη

Ηχηρό μήνυμα νίκης στον Τατούλη από τη Μεσσηνία

Το μήνυμα της νίκης εστάλη στον Πέτρο Τατούλη από τη Μεσσηνία, όπου έλαβε το έναυσμα για τη συνέχιση του έργου της Νέας Πελοποννήσου.

Στη Μεσσήνη, στην Ανδρούσα, στο Τρίκορφο, στον Άγιο Νικόλαο, στην Τραχήλα, στην Πλάτσα, στη Στούπα, στην Καρδαμύλη, στο Σταυροπήγιο, στον Κάμπο, στο Ρωμύρι, στη Χώρα στην τοπική εορτή του Αγ. Δημητρίου Χωραΐτη και στην Καλαμάτα, το μήνυμα ήταν ένα: «Συνεχίζουμε μπροστά και δεν επιστρέφουμε πίσω».

Μήνυμα ενότητας, συνέπειας και νίκης  έστειλαν οι Μεσσήνιοι στον Πέτρο Τατούλη και στη Νέα Πελοπόννησο και ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και των συνεργατών του το Σαββατοκύριακο.

«Παλεύουμε για την Περιφερειακή Διακυβέρνηση μακριά από εξαρτήσεις, δεσμεύσεις και εκβιασμούς»

Από την πλευρά του ο Πέτρος Τατούλης ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για την εμπιστοσύνη τους, τονίζοντας ότι «οι πολίτες είναι εκείνοι που μας δίνουν το χρίσμα» και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της σκληρής δουλειάς και της προσπάθειας, έχοντας στο πλευρό του τους πολίτες και μιλώντας ξεκάθαρα ότι στόχος είναι η περιφερειακή διακυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα της τοπικής κοινωνίας αυτή να αποφασίζει για το μέλλον της χωρίς εξαρτήσεις, δεσμεύσεις και εκβιασμούς.

Ευχαρίστησε ακόμα τους συνεργάτες του για όλα αυτά τα χρόνια και μίλησε για τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα έργα που έχουν γίνει στη Μεσσηνία, όλα σημαντικά και απαραίτητα για τους πολίτες.

Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι «η Μεσσηνία δεν είναι ασφαλώς η ίδια. Και προς αυτόν τον στόχο συνεργαστήκαμε όλοι. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας όταν αναλάβαμε είχε μόλις 17 πτήσεις, σήμερα έχει τις επταπλάσιες. Είναι πρωταθλητής σε ρυθμό ανάπτυξης στη χώρα και ένα από τα δυναμικότερα αεροδρόμια της Ευρώπης και πρόσφατα μάλιστα βραβευτήκαμε από το σημαντικότερο ευρωπαϊκό φόρουμ για αυτό».

Εξήγησε ακόμα ότι «και στο επίπεδο των υποδομών το έργο μας είναι εξαιρετικά σημαντικό: από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 162 έργα με προϋπολογισμό 386 εκατ. ευρώ. Ο αγώνας ωστόσο για τις υποδομές δεν τελειώνει ποτέ, είναι ένας συνεχής μαραθώνιος. Όσο για τις εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων μέσα στην τελευταία 8ετία, η περιφέρεια Πελοποννήσου σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση στο σύνολο των 13 περιφερειών της χώρας, από 11η που ήταν το 2012».

Δημιουργούμε την Καλαμάτα του μέλλοντος με τα 11 εκατομμύρια ευρώ της ΒΑΑ

«Η Καλαμάτα αποτελεί τη μεγάλη πόλη και την ατμομηχανή της ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας. Για το λόγο αυτό προνοήσαμε και δημιουργήσαμε το χρηματοδοτικό εργαλείο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με 11 εκατομμύρια ευρώ σχεδόν, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάδειξής της σε πρότυπο Ευρωπαϊκής πόλης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε «με το σχεδιασμό μας αυτό δημιουργούμε την Καλαμάτα της επόμενης 20ετίας και παράλληλα της εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότησή της στις επόμενες προγραμματικές περιόδους. Δεν ήταν δεδομένη η ΒΒΑ της Καλαμάτας. Δουλέψαμε σκληρά, σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τους πολίτες».

Εξασφαλίζουμε την προοπτική της Μάνης με τα 12 εκατομμύρια ευρώ της ΟΧΕ

«Αντιμετωπίσαμε στο σχεδιασμό μας τη Μάνη ως ενιαίο χώρο πολιτισμικά, οικονομικά, κοινωνικά, υπερβαίνοντας τη διοικητική της διαίρεση, και εξασφαλίσαμε από το μηδέν το χρηματοδοτικό εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης με 12 και πλέον εκατομμύρια ευρώ» τόνισε από τη Μάνη ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι «με το εργαλείο αυτό θα αναβαθμίσουμε τους δημόσιους αστικούς χώρους και θα δώσουμε προοπτική για την επόμενη 20ετία στη Μάνη»

Καταξιώνεται η Μεσσηνία και η Πελοπόννησος σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό

Καταξιώνουμε την Πελοπόννησο σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και η «Μυθική Πελοπόννησος» αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά διεθνή brand. Βάλαμε στο χάρτη το ξεχασμένο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, διεκδικήσαμε, εξασφαλίσαμε και διοργανώσαμε παγκόσμια μεγάλα γεγονότα. Ο δυναμικός σχεδιασμός μας, που υπακούει στις σύγχρονες απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς, μαζί με τις επενδύσεις μας στην προβολή του προορισμού, που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, και τις στρατηγικές μας συνεργασίες με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και την Aegean Air, τις αεροπορικές εταιρείες, και τους θεσμικούς φορείς έφεραν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. 

Επόμενος στόχος ο τουρισμός κρουαζιέρας και το λιμάνι της Καλαμάτας

«Επόμενος στόχος μας είναι η προσέλκυση τουρισμού κρουαζιέρας, η άρση της εγκατάλειψης του λιμανιού της Καλαμάτας, η δημιουργία μαρίνας και στην Καλαμάτα, αλλά και στην Κορώνη, όπου ήδη κατασκευάζουμε μια σύγχρονη λιμενική υποδομή».

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.