Πολιτικη

Γιαννακούρας: Μόνο περηφάνια για το έργο μας στην Αρκαδία

Tην τελευταία συνέντευξή του ως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, παραχώρησε την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, ο κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

Ο κ. Γιαννακούρας δήλωσε περήφανος για το έργο που συντελέστηκε κατά την τελευταία οκταετία στην Αρκαδία, ειδικά κατά την πρώτη θητεία της απερχόμενης, πλέον, Περιφερειακή Αρχής, περιγράφοντας, παράλληλα μια σειρά από αντιξοότητες που αντιμετώπισε επιτυχημένα η διοίκηση του κ. Τατούλη.

Η έλλειψη προσωπικού, η συσσωρευμένη γραφειοκρατία, η μείωση των κρατικών πόρων αλλά και η αλλαγή του νόμου περί διαγωνισμών του δημοσίου, ήταν οι κύριοι λόγοι που, κατά τον κ. Γιαννακούρα, προκάλεσαν δυσκολίες στο έργο της Περιφερειακής Αρχής. Ωστόσο, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως τα έργα που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε υλοποιούνται είτε ακόμα έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους για την Αρκαδία, είναι πολλές εκατοντάδες.

Τα σημαντικότερα στοιχεία που επεσήμανε, περαιτέρω, ο κ. Γιαννακούρας ήταν τα εξής: Η επιτυχία της Πελοποννήσου να έχει πολύ μικρή φθορά από πυρκαγιές την τελευταία επταετία, αποτέλεσμα τύχης αλλά και συντονισμού, όπως αναφέρθηκε. Μάλιστα, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο ίδιος, όταν υπήρχε ενημέρωση περί πυρκαγιάς στην περιφερειακή ενότητα της Αρκαδίας, έφθανε ο ίδιος στο σημείο πριν από την Πυροσβεστική!

Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Νίκα περί υλοποίησης μεγάλων έργων και όχι "μικρών"- δηλώσεις που επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ο νέος Περιφερειάρχης σε συνέντευξή του στην Τρίπολη, επίσης την Τετάρτη 28 Αυγούστου-, ο κ. Γιαννακούρας χαρακτήρισε "λανθασμένη" την οπτική του κ. Νίκα, καθώς, όπως είπε, τα λεγόμενα "μικρά" έργα είναι "μεγάλα" όταν αφορούν μια μικρή κοινότητα. Επιπρόσθετα, ο κ. Γιαννακούρας δήλωσε, ουσιαστικά, πως ο κ. Νίκας αντιφάσκει, καθώς από τη μια δηλώνει πως τον απασχολεί η ερημοποίηση της Αρκαδίας κι από την άλλη εννοεί να στερήσει από τα χωριά έργα υποδομής.

Τέλος, μεταξύ άλλων, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και μέλος του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, δεσμεύτηκε πως θα παραμείνει στο πλευρό των Αρκάδων, ειδικά όσων τον ψήφισαν, ζητώντας άμεσα μετάθεση από την πρώτη υγειονομική περιφέρεια της Αθήνας- όπου βρίσκεται η θέση του ως διευθυντής χειρουργικής- στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.