Πολιτικη

"Το καλοκαίρι του 2020 η Περιφέρεια θα είναι καθαρή"

Κατηγορηματικές δηλώσεις του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το "καυτό" ζήτημα των απορριμμάτων.

"Οι συναντήσεις των περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και κυβερνητικά στελέχη κάθε δύο μήνες είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την τοπική αυτοδιοίκηση", ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Όσον αφορά στη χθεσινή συνάντηση, ο Παναγιώτης Νίκας είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι: "ειπώθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα από την πλευρά της κυβέρνησης" και εξήγησε: "Πρώτον, προωθείται η άμεση ψήφιση ενός νομοσχεδίου, το οποίο θα ξεκαθαρίζει το πλαίσιο λειτουργίας των περιφερειών, δηλαδή ποιος είναι ο ρόλος του κράτους, ποιος είναι ο ρόλος της περιφέρειας και ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος των δήμων, διότι μέχρι τώρα εμπλέκονται οι διάφορες αρμοδιότητες. Δεύτερον, πολύ σύντομα θα έρθει ο νόμος για την κατάργηση της απλής αναλογικής και αυτό, όπως εκτιμά η κυβέρνηση, θα είναι υποβοηθητικό για την πορεία μας, διότι θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα".

Επίσης, ο Παναγιώτης Νίκας σημειώνει ότι "εγώ είμαι μερικές ώρες περιφερειάρχης, μπήκα μέσα από μία ανοιχτή πόρτα, δεν μου παρέδωσε κανείς και παραλαμβάνω μόνος μου σιγά - σιγά".

Σχετικά με τα ζητήματα της περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Παναγιώτης Νίκας λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι "τα μείζονα προβλήματα της περιφέρειας είναι το οδικό δίκτυο, η διάβρωση των ακτών, η άρδευση και η χαμηλή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, αφού βρισκόμαστε περίπου στο 21%".

Μάλιστα όπως σημείωσε, «σήμερα έχουμε ένα κρίσιμο συμβούλιο, όπου θα δούμε την αναθεώρηση και την επαναξιολόγηση το ΕΣΠΑ, ενώ άλλα θέματα τα οποία μας απασχολούν είναι η στέγαση των υπηρεσιών που μας κοστίζει σε ενοίκια περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, όπως και η διαχείριση των απορριμμάτων!

Σχετικά με το ζήτημα των απορριμμάτων, ο περιφερειάρχης διατύπωσε την εκτίμηση ότι "το επόμενο καλοκαίρι η περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι καθαρή και θα έχει τακτοποιήσει το συγκεκριμένο ζήτημα", διότι όπως τονίζει, "θα βαδίσουμε με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα για γρήγορη αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, όπως άλλωστε το ίδιο ακριβώς θα πράξουμε και για μία σειρά από άλλα ζητήματα".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.