Πολιτικη

Τρίπολη:Η απόφαση του Δ.Σ. για το "μεταναστευτικό"

Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου 2019.

Με την καθιερωμένη διαδικασία της υποβολής ερωτημάτων και θεμάτων από τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης. 

Ο κ. Σμυρνιώτης έθεσε το ζήτημα που άπτεται του λεγόμενου "μεταναστευτικού-προσφυγικού" προβλήματος, λόγω δημοσιευμάτων στον αθηναϊκό και τοπικό τύπο. Μάλιστα, ζήτησε να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι συγκεκριμένη: Η Τρίπολη ήδη φιλοξενεί πρόσφυγες και είναι δεδομένο πως οιαδήποτε σκέψη για την φιλοξενία περισσοτέρων, θα γίνει μόνο εφόσον διαμοιραστούν σε άλλες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο κ. Παυλής, από την πλευρά του, ουσιαστικά υποστήριξε πως δεν είναι "αθώα" τα πράγματα, καθώς κάτι "παίζεται". Μάλιστα, ανέφερε πως επικοινώνησε μαζί του ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Δούκας, εκφράζοντας ανησυχία για τις εξελίξεις σχετικά με τις Κυβερνητικές προθέσεις.

Ο κ. Τσιαμούλος υποστήριξε πως φαντάζει "βιαστικό" να τοποθετηθεί επ' αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, καθώς και η ίδια η Κυβέρνηση πήρε θέση τέτοια, που διαφοροποιείται από την ουσία των δημοσιευμάτων.

Οι κ. Κατσαφάνας και Βόσνος δήλωσαν πως πρέπει να παρθεί η απόφαση του Δήμου τώρα, ενώ ο κ. Γούργαρης υποστήριξε πως, χωρίς να διαφωνεί, θεωρεί πως δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση αυτή την ώρα.

Αποφασίστηκε να συνταχθεί κείμενο, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, το οποίο θ' αποτελεί την ομόφωνη, σε πρώτη φάση, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίπολης. Ουσιαστικά, η απόφαση θ' αναφέρει, πως εφόσον μιλάμε για "ισόποση" διασπορά των μεταναστών η προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα, απ' όσα έχουν υποστηριχθεί μέχρι τώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η Τρίπολη- καθώς φιλοξενεί ήδη πρόσφυγες- δεν δύναται να δεχθεί περισσότερους παρά μόνο όταν και οι υπόλοιπες ηπειρωτικές πόλεις φιλοξενήσουν αντίστοιχο αριθμό μεταναστών-προσφύγων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.