Πολιτικη

Τατούλης: Υπουργός... τουρίστας ο Χάρης Θεοχάρης!

"Με αερολογίες δεν βάφονται αυγά" θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της χθεσινής επίσκεψης του κ. Θεοχάρη στην Τρίπολη, τόνισε ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Για επιδεικτικό σνομπάρισμα του υπουργού Τουρισμού έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Πελοπόννησος Πέτρος Τατούλης με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του Χάρη Θεοχάρη στην Τρίπολη.

Ο κ. Τατούλης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση και εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: Αυτό άλλωστε ήταν και το deal του πρωθυπουργού: να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε προτεκτοράτο των δικών του αναγκών, χωρίς καμία φωνή και δική της διεκδίκηση. Εξ αυτού και οι επιλογές του.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

Την παντελή απουσία επιχειρησιακού και στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό της χώρας ανέδειξε η χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη στην Πελοπόννησο, ο οποίος περιοδεύει ανά την χώρα κομίζοντας το τίποτα. 

Λόγια χωρίς ουσία, προτάσεις ανακυκλωμένες στο δημόσιο διάλογο εδώ και δεκαετίες – παλιομοδίτικες-, άγνοια και κυρίως επιδεικτικό σνομπάρισμα στην Πελοπόννησο, ανταλλάχθηκαν ως εκατέρωθεν κολακείες ανάμεσα στους πολιτικούς που παρέστησαν για να αποτίσουν τα δέοντα σε έναν υπουργό – τουρίστα (όπως εξαιρετικά είχε περιγράψει τον ίδιο μέσα στο καλοκαίρι ο βουλευτής ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας).  

«Αισιόδοξος δήλωσε ο Θεοχάρης, κουβέντα για τα προβλήματα» 

Ο επικοινωνιακός καταιγισμός της «πιο έτοιμης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από την χώρα» φαίνεται ότι έχει κάνει και τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη να πιστέψουν ότι έχουν σχέδιο, γεγονός που διαψεύδεται βέβαια από την ίδια την πραγματικότητα. 

Ο υπουργός Τουρισμού, που με εγκληματική αφέλεια τουλάχιστον, καθησύχαζε τους επαγγελματίες του τουρισμού  ότι δήθεν η Thomas Cook όχι απλά δεν θα πτώχευε αλλά θα έκανε και επενδύσεις στην Ελλάδα (!), ήλθε χθες να δηλώσει «αισιόδοξος» για τις εξελίξεις. 

Κι αυτό παρά  την πολιτική αστάθεια, τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην γειτονιά μας και τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει για την ελληνική τουριστική βιομηχανία το λουκέτο του βρετανικού τουριστικού κολοσσού, που σύμφωνα με τις τελευταίες πια εξελίξεις θα υπερβεί τα 2 δισ. ευρώ. 

Δική του άγνοια; Αφέλεια; Ή περνά τους πολίτες για ιθαγενείς...

«Με αερολογίες δεν βάφουν αυγά, κ. Μητσοτάκη» 

«Με αερολογίες δεν βάφουν αυγά» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της χθεσινής επίσκεψης του κ. Θεοχάρη στην Πελοπόννησο. Άλλωστε, ο υπουργός – τουρίστας , του οποίου η ανάδειξη προφανώς οφείλεται σε πολιτικές διευθετήσεις αλλά και σε οικογενειακές φιλίες, δεν είναι  μόνος του. Υπακούει στην κυβερνητική εικόνα και στο σκληρό δόγμα ενός πρωθυπουργού, ο οποίος έχει βρει στην επικοινωνία το δυνατό του σημείο: «Μην κάνεις τίποτα και κάνε ότι κάνεις τα πάντα». 

«Το deal του Μητσοτάκη: «Φέρε στην Πελοπόννησο όσους μετανάστες θέλεις. Δεν μιλάει κανείς» 

Όσο για την Πελοπόννησο, δεν ακούστηκε τίποτα συγκεκριμένο από τον υπουργό Τουρίστα, αλλά και τον επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, ο οποίος άλλωστε είναι γνωστός για το μίσος που τρέφει για την τουριστική πολιτική και για την εξωστρέφεια. 

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που αναφέρουν ότι η Πελοπόννησος θα δεχτεί τον μεγαλύτερο όγκο μεταναστών από τα νησιά σε δομές ανοικτές που δεν πληρούν καμία προδιαγραφή. 

Αυτό άλλωστε ήταν και το deal του πρωθυπουργού: να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε προτεκτοράτο των δικών του αναγκών, χωρίς καμία φωνή και δική της διεκδίκηση. Εξ αυτού και οι επιλογές του. 

Ωστόσο «κάθε θαύμα, τρεις μέρες»…

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.