Πολιτικη

Περιφερειακό: "Κόντρα" για..Συρία, Τουρκία και..Γόντικα!

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019.

Πραγματικά, "εντυπωσιακά" ξεκίνησε η συνεδρίαση του ανώτερου αιρετού οργάνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς, ακόμα και ένα ζήτημα που ούτε αφορά- παρά μόνο συμβολικά- ούτε εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Συμβουλίου, έγινε αιτία αντιπαράθεσης!

Ειδικότερα, κι ενώ, ομόφωνα, το Συμβούλιο αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα κατά της "Τουρκικής εισβολής στη Βόρειο Συρία" μετά από πρόταση του κ. Θανάση Πετράκου, οι κ. Τατούλης και Νίκας είχαν μια "ανταλλαγή απόψεων", σχετικά με δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας και τ' οποίο αναφέρθηκε από τον κ. Τατούλη.

Ο πρώην Περιφερειάρχης, ουσιαστικά, περιέγραψε πληροφορίες που φέρουν δημοσιογραφικές αποστολές Eλληνικού media group που βρίσκονται στη Συρία, να χρηματοδοτούνται από την Τουρκική Κυβέρνηση, προκειμένου να μεταδίδουν "ελεγχόμενες" πληροφορίες.

Ο κ. Νίκας αντέδρασε έντονα, καθώς, όπως τόνισε, δεν είναι δυνατόν ν' αναπαράγονται τέτοια πράγματα για "έγκριτα ΜΜΕ της Ελλάδας", χωρίς στοιχεία.

Η διένεξη δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, μετά από σχετική παρέμβαση του Προέδρου του Πε.Συ., κ. Σκαντζού.

Όσον αφορά τον κ. Γόντικα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, έθεσε ζήτημα, μ' επερώτησή του, για συγκεκριμένες διαδικασίες που είχε μετέλθει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή σε σχέση με έργα υποδομών. Ο κ. Νίκας ανέφερε πως τα σχετικά θέματα θα αποφασίζονται στην Οικονομική Επιτροπή, χωρίς, ωστόσο, αυτό ν' αποτρέψει την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Γόντικα με τον κ. Τατούλη και, παράλληλα, την έκφραση παραπόνων από εκπροσώπους μειοψηφικών παρατάξεων σχετικά με την διαδικασία που ακολουθείται στο Συμβούλιο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.