Πολιτικη

Λαϊκή Συσπείρωση: Ψήφισμα για την Τουρκική εισβολή

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 16-10-2019 υιοθετήθηκε (κατά πλειοψηφία) ψήφισμα της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" (ΛΑΕ), σχετικά με την Τουρκική εισβολή στη Συρία.

Όλες οι παρατάξεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ και λοιποί) που υιοθέτησαν το συγκεκριμένο ψήφισμα, βρήκαν εύκολα έδαφος  να «ενώσουν την φωνή τους» και να εκφράσουν «μπόλικο  αποτροπιασμό»  και συμπόνια για την «σφαγή» του Συριακού και Κουρδικού λαού, δεν βρήκαν όμως ούτε λέξη να πουν για τα πραγματικά αίτια του πολέμου, για τον ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και την αποφασιστική συμβολή τους σε αυτή την επέμβαση. Ούτε λέξη για τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια στην Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο, στον ανταγωνισμό με την Ρωσία και Κίνα, που αιματοκυλούν τους λαούς, αλλάζουν τα σύνορα και ξεριζώνουν ολόκληρους πληθυσμούς από τον τόπο τους, για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων των χωρών τους .

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν δέχθηκε να βάλει την υπογραφή της σε ένα «άχρωμο» και «άσφαιρο» ψήφισμα που το μόνο που καταδικάζει είναι τον «πολεμοκάπηλο Σουλτάνο» και τον «Τουρκικό επεκτατισμό»! Κατέθεσε δικό της ψήφισμα (στηρίχτηκε και από την «Ανταρσία στο Μοριά»).

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ»

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη νέα, τρίτη κατά σειρά, εισβολή της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας. Η εισβολή έρχεται να προστεθεί στα βάσανα του Συριακού λαού που στενάζει εδώ και οκτώ χρόνια από τον πόλεμο στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ –ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και με τη συμμετοχή δεκάδων κρατών για την κυριαρχία στη μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας περιοχή της Μέσης Ανατολής-Ανατολικής Μεσογείου. 

Η νέα αυτή επίθεση στη Συρία αποτελεί βήμα κλιμάκωσης της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης, δημιουργώντας νέο κύμα προσφύγων και κατατρεγμένων από το πολεμικό μέτωπο.

Η στρατιωτική τουρκική εισβολή επιτεύχθηκε με την καθοριστική συμβολή των  ΗΠΑ, οι οποίες έδωσαν το πράσινο φως στις ΝΑΤΟικές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνοι και αποπροσανατολιστικοί είναι οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης της ΝΔ για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα και τον δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ.

Καταρρίπτονται στην πράξη ο επικίνδυνος εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, καθώς και τα επιχειρήματα περί «προστασίας» που θα παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα. 

Οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και καλούμε το λαό μας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τους λαούς στην ήδη εύφλεκτη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους, την προσφυγιά. Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στον Λαό της Συρίας και τον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.