Πολιτικη

Παπαηλιού: Παντελώς αδιάφορη η κυβέρνηση για τη Μεγαλόπολη

Ο «ξαφνικός θάνατος» των λιγνιτικών μονάδων θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή, τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέρριψε την τροπολογία που είχαν καταθέσει 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού στο νομοσχέδιο  «Επενδύω στην Ελλάδα ...».

Με αυτήν προτείνονταν, περιοχές στις οποίες η τοπική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το λιγνίτη, μεταξύ των οποίων και η  Μεγαλόπολη, να υπαχθούν στις «ειδικές περιοχές» πρόσθετης ενίσχυσης του αναπτυξιακού νόμου. 

Η απόρριψη αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της παντελούς αδιαφορίας της κυβέρνησης της ΝΔ για την περιοχή της Μεγαλόπολης, στην οποία προστίθενται νέα δεινά με το εξαγγελθέν από τον πρωθυπουργό κλείσιμο της λιγνιτικής μονάδας 3 τους πρώτους μήνες του 2020 και της μονάδας 4 το 2025. Δηλαδή σε χρόνους πολύ προγενέστερους των προβλεπομένων από το ισχύον Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), το οποίο είχε θεσπιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2025 και το 2035 αντίστοιχα..

Ο «ξαφνικός θάνατος» των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή, πολύ περισσότερο που δεν  επιτρέπει την προετοιμασία της μεταλιγνιτικής περιόδου, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η προταθείσα τροπολογία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.