Πολιτικη

Τρίπολη: Συνεχίζεται, ως "εναλλακτική λύση", το έργο στο Μεγαβούνι

H εισήγηση της Δημοτικής Αρχής προκάλεσε την έντονη αντίδραση μερίδας της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου 2019.

Η "προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων" του Δήμου Τρίπολης ήταν έντονο σημείο "τριβής" κατά την προηγούμενη Δημοτική περίοδο και "έπαιξε" το ρόλο της προεκλογικά.

Η υφιστάμενη εργολαβία, που αφορά τη θέση "Μεγαβούνι", είχε τελματωθεί εδώ και καιρό, λόγω τεχνικών "κωλυμάτων". Η χθεσινή, πλέον, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ορίζει πως το έργο διαμόρφωσης του χώρου θα συνεχιστεί, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα χρησιμοποιηθεί αυτός για την παραπάνω λειτουργία.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Τζιούμης, ανέφερε, μεταξύ άλλων πως είναι καλό να έχει ο Δήμος μια "εναλλακτική λύση" στα χέρια του, σε περίπτωση που πάνε στραβά τα πράγματα με τη Σ.Δ.Ι.Τ της ολοκληρωμένης διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Προσέθεσε, επίσης, πως ο Δήμος έχει συνάψει σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο και, συνεπώς, αν το έργο ακυρωθεί, θα πρέπει να τον αποζημιώσει.

Ο κ. Σμυρνιώτης, αντίθετα, υποστήριξε την ακύρωση του έργου, λέγοντας πως αυτή ήταν η πάγια θέση του και πως στην τοποθεσία αυτή δεν μπορεί να γίνει τίποτε παρά μόνο "κυνηγετικό καταφύγιο για λαγούς και αγριογούρουνα"! Επιπρόσθετα, υψώνοντας τον τόνο της συζήτησης, δήλωσε πως η νέα Δημοτική Αρχή "βολεύτηκε" και αυτή με τον Άγιο Βλάση, παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά. Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε το νυν Δήμαρχο- ως πάλαι ποτέ στέλεχος της Δημοτικής Αρχής του κ. Κοτσιάνη- πως του "κληροδότησε" τη χωματερή στη θέση "Πλάτωμα", με τις γνωστές επιπλοκές.

Ο κ. Τσιαμούλος υπήρξε ακόμα πιο "επιθετικός" απέναντι στη Δημοτική Αρχή, καλώντας τον κ. Τζιούμη ν' αναφέρει ποιο είναι το δικό του "όραμα" και λύση για τα σκουπίδια της Τρίπολης, μην προσδοκώντας μόνο τη βοήθεια της Κυβέρνησης ή του..Θεού! Ο κ. Δήμαρχος επανέλαβε πως η διαχείριση των απορριμμάτων της Τρίπολης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συνολική διαχείριση της Περιφέρειας, γεγονός που η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί ν΄αγνοήσει αν θέλει να είναι ρεαλιστική.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Τζιούμη και Τσιαμούλου έλαβε ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα όταν ο δεύτερος κατηγόρησε τον πρώτο για ουσιαστική "ανακολουθία" με τις προεκλογικές του εξαγγελίες και τον πρώτο, σε μια αποστροφή του λόγου του, να δηλώνει πως δεν "έχτισε πολιτική καριέρα επάνω στο Πλάτωμα", προσθέτοντας πως επί δυο εκλογικές αναμετρήσεις οι Τριπολίτες "απάντησαν" στους κυρίους Σμυρνιώτη και Τσιαμούλο.

"Αίσθηση", όμως, προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος καταρχάς υπερασπίστηκε το έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, αναφέροντας πως δικαιώθηκε στις προβλέψεις της περί μη ολοκλήρωσης της Σ.Δ.Ι.Τ για τα απορρίμματα ενώ δήλωσε πως η πολιτική της επάνω στο ζήτημα "στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία"! Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαδημητρίου είπε, απευθυνόμενος προς τον κ. Τζιούμη, πως θα περιμένει εκατό ημέρες πριν τον εγκαλέσει για "πολλά πράγματα". Μάλιστα, τον προέτρεψε να "βρει πυξίδα", για να λάβει την "πληρωμένη" απάντηση: "Ναι, είδαμε και τη δική σας πυξίδα!".

Ο κ. Τζιούμης, σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να εγκαλείται η σημερινή Δημοτική Αρχή για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ δήλωσε πως είναι πιθανόν το πρόβλημα  της κεντρικής διαχείρισης να επιλυθεί σύντομα.

Η πρόταση-εισήγηση της Δημοτικής Αρχής υπερψηφίστηκε, καθώς, εκτός από την παράταξη του κ. Δημάρχου, την στήριξαν οι παρατάξεις των κ. Παυλή, Κατσαφάνα και Βόσνου, ενώ και ο κ. Σταμάτης- πρώην μέλος της παράταξης του κ. Παυλή και πλέον αυτής του κ. Τσιαμούλου- ψήφισε θετικά.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.