Πολιτικη

Δήμος Τρίπολης:Έμεινε πολύ "πίσω" στο Κτηματολόγιο!

Ο Δήμος έχει σημειώσει μεγάλη καθυστέρηση όσον αφορά τη δήλωση των ακινήτων του στο Εθνικό Κτηματολόγιο!

Αυτό δήλωσε στη χθεσινή- 30 Οκτωβρίου 2019- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Τζιούμης, ο οποίος, μάλιστα, προσδιόρισε την καθυστέρηση στους έξι μήνες.

Ειδικότερα, ανέφερε πως η νέα Δημοτική Αρχή βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να ξεκινήσει τη διαδικασία, ουσιαστικά, εξαρχής, καθώς το προηγούμενο διάστημα υπήρξε χαρακτηριστική "κωλυσιεργία".

Ωστόσο, παρότι υφίσταται κίνδυνος να επιβληθούν πρόστιμα στο Δήμο Τρίπολης- τα οποία, φυσικά, θα επιβαρύνουν τους δημότες-, τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και άλλοι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων υποστήριξαν πως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση, η παραπάνω διαδικασία είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου να κατοχυρωθεί πλήρως η ακίνητη περιουσία του Δήμου και να προχωρήσει η ορθολογικότερη εκμετάλλευσή της.

Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσε να σημειώσει κάποιος πως, ως συνήθως, το Ελληνικό Κράτος είναι, δήθεν, "αυστηρό" με τους ιδιώτες που κατέχουν ακίνητα αλλά αποδεικνύεται "ευέλικτο" με τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, μην επιμένοντας στην τήρηση του νόμου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά παθογένειες, όπως ακριβώς έχει συμβεί και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Τέλος, μας κάνει, γι' άλλη μια φορά, εντύπωση η μερική ή ολική ολιγωρία των λεγομένων "υπηρεσιακών παραγόντων", τους οποίους, κάκιστα, δεν συνηθίζει κανείς να εγκαλεί δημόσια για μη ικανοποιητική εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.