Πολιτικη

Λαϊκή Συσπείρωση: Περιφέρεια, δήμοι, συνδικαλιστές συνένοχοι στο έγκλημα

Για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων στη Μεγαλόπολη.

Συνένοχες σε αυτή την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι  και οι Δημοτικές και Περιφερειακές – Νομαρχιακές Αρχές στη περιοχή, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζόμενων στη ΔΕΗ.

Όχι μόνο γιατί ήταν και είναι στελέχη της Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί είχαν και χρεωμένο ρόλο στη προώθηση αυτής της πολιτικής.

Από κοινού οργάνωσαν δεκάδες φιέστες και ημερίδες για τα καλά της μεταλιγνιτικής περιόδου, για την πράσινη ενέργεια δηλ. τις πράσινες μπίζνες.

Οι διάφοροι Έξαρχοι – Mατζαρίδηδες και Ρίζοι το 1999 ξεπούλησαν το ασφαλιστικό των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, ώστε καθαρή από απαιτήσεις και δικαιώματα των εργαζόμενων να μπει στη πορεία ιδιωτικοποίησης.

Οι διάφοροι Φωτόπουλοι  το 2010 συμφώνησαν στη τριχοτόμηση της ΔΕΗ, για να πουληθούν τα φιλέτα.

Οι διάφοροι Αδαμίμηδες σήμερα καλούν σε στάση αναμονής. Προχωρούσαν πάντα σε ελεγχόμενες κινητοποιήσεις, αφού διαπραγματεύονταν κάποια αργύρια όπως δάνειο στη ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ, κάρτες σίτισης κ.α.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιζε και παίζει και η τοπική και περιφερειακή διοίκηση για την προώθηση αυτής της πολιτικής με τα διάφορα Σύμφωνα Συμβίωσης με τη ΔΕΗ, τα μνημόνια συνεργασίας με τη ΡΑΕ, τα δίκτυα ενεργειακών δήμων παλιότερα, τις ενεργειακές κοινότητες σήμερα. Το Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που φιλοδοξούν να διαχειριστούν σήμερα, δεν είναι τίποτα άλλο από ζεστό χρήμα σε επιχειρηματικούς ομίλους, που θα επενδύσουν στη περιοχή.

Ένα στοιχείο μόνο. Τη τελευταία δεκαετία, την περίοδο της κρίσης αδειοδοτήθηκαν από τη ΡΑΕ 104 αιολικά βιομηχανικά συγκροτήματα μόνο στη Πελοπόννησο συνολικής ισχύος πάνω από 2.500 MW με πάνω από 600 MW να έχουν ήδη διασυνδεθεί στο σύστημα.

Σε 29 από τα 104 αιολικά πάρκα που έχουμε στοιχεία, τώρα την περίοδο της κρίσης, με υπογραφές των υπουργών του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν 239 εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα, επιχορήγηση.

Όλα αυτά τα αιολικά πάρκα είχαν τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Την πρώτη ειδικά περίοδο 2011-2014 είχαμε 5-6 θετικές γνωμοδοτήσεις για ΜΠΕ σε ΑΠΕ σε κάθε συνεδρίαση του ΠεΣυ, που υπερψηφίζονταν από τα στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή ψήφιζαν κατά, στην πορεία μπροστά και στην προοπτική της ανάδειξης της πρώτης φόρας αριστεράς στη κυβέρνηση ψήφιζαν λευκό. 

Να γιατί λέμε λοιπόν ότι, είναι συνένοχες στο συντελούμενο έγκλημα του κλεισίματος των μονάδων της ΔΕΗ οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου και οι τοπικές και περιφερειακές αρχές στην περιοχή. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.