Πολιτικη

Τρίπολη: Η Δημοτική Κοινότητα "ανησυχεί" για τη δράση περί αδέσποτων

Το ζήτημα περί της δράσης που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη και αφορά τη στείρωση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων τέθηκε "άτυπα".

Δεν ήταν θέμα της ημερησίας διατάξεως, ωστόσο εκφράστηκε ο προβληματισμός της πλειοψηφίας των μελών Κοινότητας σχετικά με την προέλευση των ζώων που θα στειρωθούν. Ουσιαστικά, αυτό που εξήχθη ως συμπέρασμα είναι πως η αρμόδια πενταμελής Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης θα πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να μην "χρεωθεί" ο Δήμος Τρίπολης αδέσποτα άλλων Δήμων.

Όπως ανεφέρθη, σε σχετικό ερώτημα που τέθηκε προς το Δήμαρχο της Τρίπολης, κ. Τζιούμη, ο τελευταίος διαβεβαίωσε πως μόνο σκυλιά της Τρίπολης θα "επωφεληθούν" από την εθελοντική αυτή δράση. 

Επιπρόσθετα, η Δημοτική Κοινότητα συζήτησε και έλαβε απόφαση περί αιτημάτων "παράτασης ωραρίου" από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Να σημειώσουμε πως οι αποφάσεις της Δημοτικής Κοινότητας αποτελούν, στην ουσία, "γνωμοδοτήσεις" που μεταφέρονται στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. 

 

Tα θέματα ήταν τα εξής: 

 

1. Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε κατάστημα «σνακ μπαρ» με την επωνυμία «Rangelova Rositsa του Iban» που βρίσκεται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 72 στην Τρίπολη.

 

2. Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε κατάστημα «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ» με την επωνυμία «Μπαφές Αθανάσιος & Σια ΕΕ» που βρίσκεται επί της οδού Μαλλιαροπούλου 3 στην Τρίπολη.

 

3. Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής σε κατάστημα «Εστιατόριο – Καφετέρια - Ζαχαροπλαστείο με παροχή σερβιρίσματος - Καφέ Μπαρ - Λιανικό εμπόριο καφέ, τσαγιού και μπαχαρικών», στον ιδιωτικό υπαίθριο χώρο αυτού, με την επωνυμία «Π. Κούρος – Ι. Κουτσιαράς ΟΕ» που βρίσκεται επί της οδού Νεομάρτυρος Δημητρίου 7 στην Τρίπολη.

 

4. Γνωμοδότηση σχετικά με την έκδοση απόφασης κανονιστικού χαρακτήρα για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον καθορισμό θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων για τους ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, μετά από αίτημα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρίπολης σε τμήμα της οδού Οικονομίδου, εντός σχεδίου Τρίπολης.

 

Για τα πρώτα δυο θέματα, η Δημοτική Κοινότητα ψήφισε θετικά- κατά πλειοψηφία- τις εισηγήσεις της υπηρεσίας που αναφέρουν να δοθεί η παράταση του ωραρίου λειτουργίας (επί της ουσίας δηλαδή η αναπαραγωγή μουσικής στους χώρους), για το τρίτο αποφάσισε να παραπεμφθεί στο Δήμο ο οποίος και θ' ασχοληθεί νομικά με το θέμα (πρόταση του κ. Χατζόπουλου, μέλους της Κοινότητας), ενώ για το τέταρτο θέμα αποφασίστηκε να δοθούν θέσεις στάθμευσης 24 ωρου χαρακτήρα, όπως ανέφερε και η εισήγηση.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.