Πολιτικη

Παυλής: Η αλήθεια σχετικά με τη δράση για τα αδέσποτα

"Η παράταξη Τρίπολη–Πρωτεύουσα του Μοριά δεν διακατέχεται από αισθήματα ρεβανσισμού ούτε αντιπαλότητας", αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η δημοτική αρχή εξασκώντας με το «καλημέρα» επικοινωνιακά τρικ, προσπαθεί να καλύψει την απειρία της αλλά και την προχειρότητά της.

Τις τελευταίες μέρες λέγονται και γράφονται πολλά σχετικά με το θέμα της εθελοντικής δράσης για την στείρωση των αδέσποτων αλλά και για την «πομπώδης» συνεργασία του Δήμου με τοπικό σωματείο. Είναι καλό και θετικό να παρέχουμε πληροφόρηση στο κοινό. 

Όχι όμως παραπληροφόρηση.   

Κατά τη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου 2019, του Δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης διεξήχθη μακροσκελής συζήτηση για τα αδέσποτα. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης υπήρχε το θέμα 48 με τίτλο «Έγκριση παραχώρησης χώρου για συγκεκριμένη δράση σε πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων». 

Αυτό αφορούσε την εθελοντική δράση στείρωσης αδέσποτων. Κατά τη διάρκεια της μέρας της 9ης Οκτωβρίου, στάλθηκε ένας φάκελος στους επικεφαλής των παρατάξεων με ένα σχέδιο συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Τρίπολης και με Φιλοζωικό σωματείο

Αυτό το θέμα εισήχθη ως Εκτός Ημερήσιας Διάταξης με αύξων αριθμό 7 και με το σώμα του δημοτικού συμβουλίου να έχει πλήρη άγνοια (εκτός των αρχηγών). Έτσι, τα δύο θέματα αυτά, συζητήθηκαν μαζί. 

Η παράταξή μας, μέσω του επικεφαλής Δήμητρη Παυλή διατύπωσε μια σειρά σοβαρών ενστάσεων ως προς το συμφωνητικό απ’ όπου αναδείχθηκαν τα σοβαρά κενά διατύπωσης, την ελλιπέστατη γνώση της νομοθεσίας από την δημοτική αρχή και την αγνόηση των δικών της υπηρεσιών.

Ωστόσο η παράταξη μας ψήφισε υπέρ της εθελοντικής πράξης όπως φαίνεται και πιο κάτω στην απόφαση 736/2019 και αρνητικά στα υπόλοιπα.

Από εκεί και πέρα για το θέμα της προσφυγής, αφού τα θέματα συζητήθηκαν μαζί, (πρακτικά 733 και 736 έχουν τους ίδιους διαλόγους), στην προσφυγή συμπεριελήφθησαν και οι δύο αποφάσεις. 733 και 736.  Για την 733 αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έλαβε την έγγραφη διαβεβαίωση του Δημάρχου κ. Τζιούμη ότι το θέμα θα ανακληθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, δεν γίνεται καμία αναφορά.

Η παράταξη Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά και τα μέλη της δεν διακατέχονται από αισθήματα ρεβανσισμού ούτε αντιπαλότητας. Η παράταξη παραμένει σταθερή για την διασφάλιση της ολοκλήρωσης του έργου της που είχε ξεκινήσει και την τήρηση της νομιμότητας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.