Πολιτικη

Αχτσιόγλου: Κυβέρνηση ανεπάρκειας και ακροδεξιών πρακτικών

Η πρώην Υπουργός, κ. Έφη Αχτσιόγλου, στην Τρίπολη, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, για την κοπή πίτας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας.

Η κ. Αχτσιόγλου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στην οποία αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα της επικαιρότητας αλλά έδωσε και τη δική της εικόνα σχετικά με τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές.

"Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας"

Μπορεί η πρώην Υπουργός να δήλωσε αισιόδοξη για την πορεία διεύρυνσης του κόμματός της- στο δρόμο προς το συνέδριό του την Άνοιξη-, αλλά τόνισε πως η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και σκληρή προκειμένου στη χώρα να επιστρέψει μια Κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα. Η κ. Αχτσιόγλου χαρακτήρισε την μέχρι τώρα διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ως "ανεπαρκή", μ' ελλείμματα τόσο στην προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όσο και των εργασιακών αντίστοιχων. Επίσης, τόνισε πως είναι εμφανής η αποτυχία της σε θέματα όπως οι εξωτερικές σχέσεις και η διαχείριση του "προσφυγικού". Ουσιαστικά, κατά την κ. Αχτσιόγλου, η χώρα υφίσταται ένα κράμα "ακροδεξιάς πολιτικής" και "άκρατου νεοφιλελευθερισμού" με πολλά.."δωράκια" σ' επιχειρηματίες.

"Η απλή αναλογική εκφράζει πιστά τη λαϊκή βούληση"

Σ' ερώτησή μας σχετικά με την "δαιμονοποίηση" της απλής αναλογικής από εκπροσώπους της Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε πως είναι τυπική αυτή η συμπεριφορά από την Κυβέρνηση και σ' εθνικό επίπεδο, ν' αποδίδει οιοδήποτε πρόβλημα δεν μπορεί να διαχειριστεί στον "κακό" ΣΥΡΙΖΑ. Επεσήμανε δε πως αυτή η πρακτική δεν είναι καθόλου ρεαλιστική, αναφέροντας το παράδειγμα της δυναμικής που έχει η Ελληνική Οικονομία, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν αυτό να έχει συμβεί μόνο τους τελευταίους μήνες ως "εκ θαύματος". Όσον αφορά την απλή αναλογική, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε πως είναι το εκλογικό σύστημα εκείνο που αντικατοπτρίζει με τον πιστότερο τρόπο τη λαϊκή βούληση, ενώ κάθε άλλο τη "νοθεύει". Για το επιχείρημα της "κυβερνησιμότητας", η πρώην Υπουργός είπε πως δεν είναι αληθές καθώς η απλή αναλογική δεν αφέθηκε να λειτουργήσει σε κεντρικό επίπεδο και να δημιουργήσει "άλλες δυναμικές". Κατηγόρησε, τέλος, τη Ν.Δ. πως προεξοφλεί την αδυναμία λειτουργίας του συστήματος της απλής αναλογικής γιατί, πολύ απλά, δεν το θέλει.

"Η διαχείριση της ΔΕΗ είναι προβληματική"

Η Κυβέρνηση ξεπουλά δίκτυα σε ιδιωτικά συμφέροντα, είπε η κ. Αχτσιόγλου, διευκρινίζοντας πως είναι εντελώς διαφορετικό να γίνεται ιδιωτικοποίηση της εμπορίας προϊόντων και υπηρεσιών ώστε να διαμορφωθεί ένας ανταγωνισμός με αποτέλεσμα ένα καλύτερο προϊόν και άλλο πράγμα να ιδιωτικοποιείς το ίδιο το δίκτυο, ένα δηλαδή δημόσιο αγαθό. 

Οι αιτίες της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώην Υπουργός παρέθεσε αρκετά αίτια που κατά τη γνώμη της προκάλεσαν την Κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα, εστιάζοντας στη "συμπίεση" και την "ταλαιπωρία" των Ελλήνων πολιτών πριν το 2015 που οδήγησε το κοινωνικό "σώμα" στην αδυναμία ή απροθυμία να συγκρίνει είτε τα μνημόνια μεταξύ τους είτε και συνολικά τις διαφορές στην πολιτική των δυο κομμάτων εξουσίας. "Ο πολίτης κρίνει με βάση τις ανάγκες του σ' ενεστώτα χρόνο. Κι αν οι ανάγκες του δεν ικανοποιούνται πλήρως, θα εκφράσει τη δυσαρέσκειά του απέναντι στην υπάρχουσα Κυβέρνηση και όχι στην αντιπολίτευση", επεσήμανε η κ. Αχτσιόγλου, χωρίς να υποτιμά και άλλες αιτίες για την καταψήφιση της Κυβέρνησης Τσίπρα, όπως ο τρόπος με τον οποίο "εργαλειοποίησε" η Ν.Δ την Συμφωνία των Πρεσπών. Τέλος, η πρώην Υπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει το ρόλο που "παίζουν" κεντρικά ΜΜΕ της Ελλάδας, προεκλογικά αλλά και τώρα, "λιβανίζοντας" καθημερινά, όπως είπε και στην ομιλία της αργότερα στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οικογένεια του Πρωθυπουργού και μην προβάλλοντας με δεοντολογικό τρόπο τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.