Πολιτικη

Παπαηλιού: Η ΝΔ στηρίζει τους ολίγους και ισχυρούς

Η τοποθέτηση του βουλευτή Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας.

Κατά τη συνεστίαση-κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη (8.2.2020),  ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού είπε, μεταξύ των αλλων, τα εξής: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε κατά τη διακυβέρνησή του, να κρατήσει  την κοινωνία «όρθια». Παρέδωσε τη χώρα εκτός «μνημονίων», με ρυθμισμένο το χρέος, με βελτιωμένη ψυχολογία στην πραγματική οικονομία και με τα μεσαία και λαϊκά στρώματα σε πορεία σταδιακής επανόδου στην κανονικότητα.

Η ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ διέκοψε αυτή την πορεία. Η ΝΔ, ως νεοφιλελεύθρο-συντηρητικό κόμμα, στηρίζει τους ολίγους και ισχυρούς, περιθωριοποιώντας  τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Η απόκρουση των νεοφιλελεύθερων επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ καθιστά αναγκαία  τη σύμπτηξη μιάς ανοιχτής στην κοινωνία, ευρείας  προοδευτικής συμμαχίας  για τη δημιουργία της νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας,  η οποία στις επόμενες εκλογές θα συγκροτήσει κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. .

Αυτή η εξέλιξη, μέσω του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δεν (θα) είναι απλά «ώριμο τέκνο της οργής» αλλά της «ανάγκης».

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.