Πολιτικη

Παπαηλιού: Να μη γίνει η Μεγαλόπολη "κρανίου τόπος"

Τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την παρουσία του σε εκδήλωση.

Κατά τη συνεστίαση-κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεγαλόπολη (16.2.2020),  ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής : 

Τον Αύγουστο του 2018, η χώρα εξήλθε των «μνημονίων». Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενη τα αυξημένα περιθώρια άσκησης αυτόνομων πολιτικών, προώθησε σε διάφορα πεδία, όπως ενδεικτικά στα εργασιακά, ρυθμίσεις που αποκαθιστούν πολιτικές, οι οποίες είχαν καταργηθεί την περίοδο των «μνημονίων» αλλά και νέες πολιτικές με «προοδευτικό» πρόσημο.       

Αυτή η πορεία διεκόπη με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Η ΝΔ, ως νεοφιλελεύθερο-συντηρητικό κόμμα, επιχειρεί και επαναφέρει τις «μνημονιακές» πολιτικές και προωθεί ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα σε όλους τους τομείς. 

Στον τομέα της ενέργειας προωθεί την ιδιωτικοποίηση των δικτύων ενέργειας (ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου) και εντέλει της ΔΕΗ και τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, χωρίς προγραμματισμό για τη «μεταλιγνιτική» εποχή και τον αναγκαίο παραγωγικό αναπροσανατολισμό των περιοχών που τις αφορά. Το βίαιο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων   θα οδηγήσει σε βίαιο θάνατο και τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή, η οικονομία και κοινωνία των οποίων έχει δομηθεί περί τη ΔΕΗ.      

Η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας εναντίον αυτής της πολιτικής και η συνεργασία όλων όσοι μετέχουν στα μεγαλοπολίτικα, αρκαδικά και πελοποννησιακά δρώμενα είναι απαραίτητοι όροι για την αποτροπή της μετατροπής της περιοχής σε «κρανίου τόπο». 

Η απόκρουση των νεοφιλελεύθερων επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ καθιστά αναγκαία τη διεύρυνση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με τη σύμπτηξη μιάς ανοιχτής στην κοινωνία, ευρείας  προοδευτικής συμμαχίας  για τη δημιουργία της νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας,  η οποία στις επόμενες εκλογές θα συγκροτήσει κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.