Πολιτικη

Στον Κ. Βλάση οι πρέσβεις, Κίνας, Γερμανίας, Αυστραλίας

Αλλεπάλληλες συναντήσεις του Αρκά υφυπουργού Εξωτερικών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, συναντήθηκε χθες στο γραφείο του με τους Πρέσβεις της Κίνας, της Γερμανίας και της Αυστραλίας, Zhang Qiyue, Ernst Reichel και Arthur Spyrou, αντίστοιχα.

Η Πρέσβης κα Qiyue ευχαρίστησε αρχικά για τις επιστολές συμπαράστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη σχετικά με τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ζητήματος του κορονοϊού. 

Αναφέρθηκε, επίσης, στην προγραμματιζόμενη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Πεκίνο τον Απρίλιο, στο πλαίσιο συμμετοχής της Ελλάδας στην πρωτοβουλία «17+1». 

Από πλευράς του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε άριστες τις διμερείς σχέσεις, σημειώνοντας την καθιέρωση απευθείας πτήσεων Αθήνας-Πεκίνου και την προγραμματιζόμενη έναρξη λειτουργίας Γενικού Προξενείου στην Chengdu.

Ο Πρέσβης της Γερμανίας τόνισε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για την ίδρυση ελληνο-γερμανικού  Γραφείου Νεολαίας, στα πρότυπα αντίστοιχων γραφείων της Γερμανίας με άλλες χώρες. 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη μεγάλη κοινότητα των Ελλήνων στη Γερμανία, στη συνεργασία για τα ομογενειακά ελληνικά σχολεία και ενημέρωσε τον κ. Reichel για τη νομοθεσία σχετικά με το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων.

Τέλος, ο Αυστραλός Πρέσβης υπογράμμισε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και εξήρε τη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά των Ελλήνων στη χώρα του, ενώ ο Υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για το επικείμενο ταξίδι του στην Αυστραλία τον Μάρτιο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο, εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.