Πολιτικη

Λαγός: Βάζουμε τέλος στην ανευθυνότητα! (photos)

Να σταματήσει η παράταξη Παυλή να σπέρνει ψευδείς ειδήσεις, αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τρίπολης.

Μία σειρά από έγγραφα έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας  Τρίπολης Γιώργος Λαγός, για το ζήτημα των αδέσποτων, κατηγορώντας την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δημήτρη Παυλή για αδιαφορία και ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού ζητήματος που απασχολεί την πόλη.

"Η προηγούμενη δημοτική αρχή πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους δεν είχε προχωρήσει στη δημιουργία  κτηνιατρικού μηχανισμού σε αντίθεση με εμάς που έχουμε κάνει τους τρεις πρώτους μήνες 164 κτηνιατρικούς ελέγχους με στειρώσεις", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Λαγός.

Ολο το περιεχόμενό της...

Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης Παυλή για ανευθυνότητα και ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής σχετικά με έγγραφο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ότι το τελευταίο τετράμηνο έχουν κοινοποιηθεί 13 περιπτώσεις επικίνδυνων ζώων και περιστατικών πιθανής έκθεσης  σε λύσσα στο Δήμο Τρίπολης προς ενέργεια, χωρίς καμία ανταπόκριση, με απόλυτη συνέπεια και ευθύνη σας γνωρίζω τα εξής:

• Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και το πρόγραμμα επιτήρησης και καταπολέμησης της ΛΥΣΣΑΣ στην Ελλάδα για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όταν ένα ζώο έχει εμπλακεί σε περιστατικό δαγκώματος θα αντιμετωπισθεί ως λυσσύποπτο με περισυλλογή, δεκαπενθήμερη απομόνωση, κτηνιατρική παρακολούθηση (στείρωση, εμβολιασμός, εξετάσεις για λύσσα κλπ).Τα αποτελέσματα των εξετάσεων λυσσύποπτου ζώου και μόνο αυτά διαβιβάζονται στο τμήμα της κτηνιατρικής περιφέρειας Πελοποννήσου είτε είναι θετικά είτε αρνητικά στην ίωση. Στην περίπτωση ίωσης του ζώου λαμβάνονται από όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται εξειδικευμένα μέτρα.

• Το τμήμα κτηνιατρικής της περιφέρειας Πελοποννήσου είχε στείλει επί θητείας Παυλή έγγραφα που αναφέρονταν στη διαδικασία εντοπισμού λυσσύποπτων ζώων, εκ των οποίων από τα 40 που θεωρούνταν λυσσύποπτα απάντησαν μόνο για τα δύο! Για τα υπόλοιπα 38 η πόλη αφηνόταν στην τύχη της και στις προσευχές των κατοίκων…

• Η προηγούμενη δημοτική αρχή πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους δεν είχε προχωρήσει στη δημιουργία  κτηνιατρικού μηχανισμού σε αντίθεση με εμάς που έχουμε κάνει τους τρεις πρώτους μήνες 164 κτηνιατρικούς ελέγχους με στειρώσεις.

• Για το σκυλί της 28ης Οκτωβρίου, που μου έκανε επίθεση ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καρώνης,  τους είχε υποδειχθεί η περισυλλογή από 15-3-19… Και τελικά αυτοί που κατάφεραν και το περισυνέλεξαν ήταν η δική μας δημοτική αρχή.

• Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως το κυριότερο για αυτούς είναι ότι το θέμα του τελευταίου εγγράφου που έλαβαν από το τμήμα κτηνιατρικής είναι το ίδιο έγγραφο που λάβαμε εμείς και πάνω στο οποίο τεκμηρίωσαν.

Ας σταματήσει, λοιπόν, η παράταξη Παυλή να σπέρνει ψευδείς ειδήσεις και να προκαλεί πανικό, κινδυνολογώντας με την πιθανότητα λυσσύποπτων περιστατικών αδέσποτων. Οι πολίτες τους απάντησαν πριν από 8 μήνες και εμείς μέσα σε πέντε μήνες έχουμε καταφέρει όσα δεν μπόρεσαν αυτοί σε πέντε χρόνια… Η ανευθυνότητα και επιπολαιότητα με την οποία χειρίζονταν τα θέματα των αδέσποτων αποδεικνύεται  με τα έγγραφα που επισυνάπτονται…

Τα συνοδευόμενα έγγραφα:

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.