Πολιτικη

Λαϊκή Συσπείρωση: Εν μέσω πανδημίας 11 εκατ. ευρώ στον Μωρέα!

Για τους ομίλους δεν ισχύουν οι νόμοι της αγοράς, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Αναλυτικά...

Αποτελεί πρόκληση σε συνθήκες πανδημίας, η παραχώρηση 11 εκ. ευρώ ως την καθιερωμένη αποζημίωση στον "ΜΩΡΕΑ ΑΕ", για τη μειωμένη κίνηση αυτοκινήτων το εξάμηνο (από Σεπτέμβρη του 2019 έως Φεβρουάριο του 2020). Σκεφτείτε πόσα θα πάρει για το τρέχον εξάμηνο, που έχουν επιβληθεί απαγορεύσεις στην κυκλοφορία!

Αυτά έρχονται να προστεθούν στα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχει εισπράξει από τα πανάκριβα διόδια και ως αποζημίωση τα προηγούμενα εξάμηνα, με βάση τη ρήτρα εγγυημένων εσόδων, που έχει συμφωνηθεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ). 

Για τους ομίλους δεν ισχύουν οι νόμοι της αγοράς, που επικαλούνται οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις και οι δορυφόροι τους, για να αρνηθούν τις ελάχιστες εγγυημένες τιμές παραγωγών για τα αγροτικά προϊόντα. 

Μετά τους ιδιώτες κλινικάρχες, τους οποίους η κυβέρνηση όχι μόνο αρνήθηκε να επιτάξει αλλά τους έδωσε και ζεστό χρήμα, τους καναλάρχες τους οποίους φροντίζει να απαλλάξει από την ετήσια -μειωμένη και αυτή- εισφορά που πληρώνουν, ήρθε η σειρά του "ΜΩΡΕΑ ΑΕ".

Ειδικά την στιγμή που η κυβέρνηση επιδίδεται σε προπαγάνδα με τους μισθούς των βουλευτών, που δήθεν θα πάνε για την υγεία του λαού, προετοιμάζοντας το έδαφος για να πουν αύριο στους εργαζομένους, στους συνταξιούχους δεχτείτε να κοπούν για άλλη μια φορά μισθοί και συντάξεις για να επιχορηγηθούν οι καπιταλιστές για την "ανόρθωση της οικονομίας".

Τα πλατιά λαϊκά στρώματα που την προηγούμενη δεκαετία πλήρωσαν τα βάρη μιας οικονομικής κρίσης, που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι, πλήρωσαν την καπιταλιστική ανάπτυξή τους, δεν πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες της νέας κρίσης που ζούμε και της βαθύτερης που έρχεται.

Οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους, μπορεί να μείνουν δυνατοί, απορρίπτοντας τα παραμύθια του «είμαστε όλοι μαζί», βλέποντας καθαρά τη μεγάλη εικόνα του σάπιου συστήματος, που σε «έκτακτες» και «κανονικές» συνθήκες, σε συνθήκες ανάπτυξης και κρίσης, στο βωμό του κέρδους, θυσιάζει τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.