Πολιτικη

Παπαηλιού: Η Ν.Δ. πορεύεται αυθαιρετώντας στη λειτουργία του υπουργείου Μετανάστευσης

Βασικά σημεία της ομιλίας του βουλευτή Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

-Ποια είναι τα ζητήματα που συνιστούν «εθνικές ανάγκες», η ικανοποίηση των οποίων πρέπει να χρηματοδοτείται από μυστικά κονδύλια;

-Επιβάλλεται η καταστροφή όλων των σχετικών στοιχείων, τιμολογίων και άλλων δημοσίων εγγράφων!!!

-Παρακάμπτεται η νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις. Οι απευθείας αναθέσεις αποτελούν τον κανόνα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πορεύεται αυθαιρετώντας, χωρίς κανόνες ή με κανόνες «κομμένους και ραμμένους» στα μέτρα της και με πλήρη αδιαφάνεια !!!  

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή  της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό (6.5.2020),  είπε μεταξύ των άλλων, τα εξής : 

Οι ρυθμίσεις για τη στελέχωση και λειτουργία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ είχε καταργήσει και στη συνέχεια επανίδρυσε, αποκλίνουν από το θεσμικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης. 

Εισάγεται ένα διακριτό μισθολόγιο για τους υπαλλήλους με την καθιέρωση ειδικού επιδόματος, που  θυμίζει την εποχή των μισθολογίων ανά υπουργείο-υπουργό.  

Εισάγεται ένα σύστημα αποσπάσεων και μετακινήσεων εκτός του ενιαίου συστήματος κινητικότητας του δημόσιου τομέα.

Συστήνεται Νομική Υπηρεσία, η οποία υπάγεται και εξαρτάται από τον Υπουργό, παρά το γεγονός ότι, στη διοίκηση, νομική υποστήριξη παρέχεται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. 

Προσλαμβάνονται μετακλητοί υπάλληλοι σε όλη τη διοικητική ιεραρχία, οι οποίοι μπορεί να καταλάβουν και θέσεις ευθύνης, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται «θεσμική συνέχεια», αφού αφαιρείται από τη διοίκηση η «θεσμική μνήμη».

Εγγράφεται ειδική πίστωση «απορρήτων εθνικών αναγκών» στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Άραγε, ποια είναι τα ζητήματα που συνιστούν «εθνικές ανάγκες», η ικανοποίηση των οποίων πρέπει να χρηματοδοτείται από μυστικά κονδύλια ; Μάλιστα, η απόφαση για τη διάθεση των πόρων λαμβάνεται από τον Υπουργό, μετά από γνώμη της «Επιτροπής Ειδικών Δαπανών», που συγκροτείται από απολύτως ελεγχόμενα από τον Υπουργό πρόσωπα, και η οποία ούτε  δημοσιεύεται σε ΦΕΚ ούτε αναρτάται σε οποιοδήποτε πληροφοριακό σύστημα ή πλατφόρμα.  

Σε αυτό το πλαίσιο, επιβάλλεται, επί ποινή πειθαρχικού πατώματος για τους υπαλλήλους, το αργότερο μετά παρέλευση εξαμήνου η καταστροφή όλων των σχετικών στοιχείων, τιμολογίων και άλλων δημοσίων εγγράφων. 

Τέλος, παρακάμπτεται η νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις. Οι απευθείας αναθέσεις αποτελούν τον κανόνα, που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καθιερώσει σε πολλούς τομείς, προφασιζόμενη κάθε φορά  το «επείγον» αντιμετώπισης θεμάτων, την υγειονομική κρίση κλπ.  

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση της ΝΔ πορεύεται αυθαιρετώντας, χωρίς κανόνες ή με κανόνες «κομμένους και ραμμένους» στα μέτρα της και με πλήρη αδιαφάνεια !!! 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.