Πολιτικη

Παπαηλιού: Συνεχίζεται η εξαπάτηση της κοινής γνώμης για το νόμο "Παρασκευόπουλου"

Διαβάστε όσα είπε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ σε αρμόδια επιτροπή της βουλής.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ   Γιώργος Παπαηλιού , μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου  του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στις 13.5.2020, είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής :

Το γεγονός, ότι το 1/3 περίπου των διατάξεων του νομοσχεδίου κατατέθηκε χωρίς να διέλθει από το στάδιο της διαβούλευσης, δεν συνιστά «καλή νομοθέτηση».

Το υπό κρίση νομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά κυρώσεων οδηγιών, το μνημόνιο διοικητικής συνεργασίας με την Κύπρο και επιπροσθέτως διαφόρων ειδών διατάξεις που αφορούν θέματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης . 

Συνεπώς το νομοσχέδιο δεν έχει κεντρική ιδέα-«αρχή», με συνέπεια η συζήτηση επί της αρχής να διαπλέκεται με τη συζήτηση επί των άρθρων.

Η μετά την υγειονομική κρίση νομοθέτηση επιτάσσει να  υπάρξουν  ρυθμίσεις για  την ομαλή επαναλειτουργία των δικαστηρίων, την προστασία  όσων απασχολούνται σ΄ αυτά (δικαστές, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, κοινό) και τη θέσπιση κανόνων που συνδέονται με τη νέα πραγματικότητα.

Οι διατάξεις για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και τη μείωση του αριθμού των υποθέσεων στα πινάκια, μέσω της παραγραφής του αξιοποίνου και της παύσης της δίωξης αδικημάτων,  πρέπει να συνδυαστεί με την κατάργηση ποινικών αδικημάτων που δεν έχουν ή έχουν ελάσσονα ποινική απαξία. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα σοβαρά.

Η αποσυμφόρηση των φυλακών είναι αναγκαία, πολύ περισσότερο που η πανδημία του κορονοϊού δημιουργεί προβλήματα διακινδύνευσης της υγείας των κρατουμένων και για των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Η πρόσφατη αποφυλάκιση κρατουμένου-παιδεραστή που εξέτιε πολυετή ποινή, παρουσιάστηκε από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης (ουσία παραπληροφόρησης) ως αποφυλάκιση βάσει του Ν. 4322/2015 (του νόμου «Παρασκευόπουλου»), σε πλήρη ταύτιση με όσα η ΝΔ και πριν τις εκλογές και στη συνέχεια διακινούσε και εξακολουθεί να διακινεί.  Αυτό δεν ισχύει, είναι ψευδές, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ τον έχει καταργήσει.

Επειδή η εξαπάτηση της κοινής γνώμης συνεχίζεται, είναι σκόπιμο ο Υπουργός Δικαιοσύνης να προβεί ενώπιον της Βουλής σε διάψευση και περαιτέρω σε διευκρίνιση βάσει ποιού νομοθετικού πλαισίου αποφυλακίστηκε ο συγκεκριμένος κρατούμενος.

Είναι θέμα αποκατάστασης της αλήθειας.  

Είναι θέμα ηθικής-πολιτικής τάξεως.  ​

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.