Πολιτικη

Καταγγελία για μεταφορά φυσιοθεραπεύτριας στο Παναρκαδικό

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, μεταφέρθηκε η μοναδική φυσιοθεραπεύτρια του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης. 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του Διοικητή Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και της 6ης ΔΥΠΕ για μετακίνηση στο Νοσοκομείο της μοναδικής φυσιοθεραπεύτριας του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης. 

Μολονότι η  εν λόγω φυσιοθεραπεύτρια καλύπτει πάγιες ανάγκες στον πληθυσμό και τα ραντεβού της για θεραπείες είναι πλήρη, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, κλήθηκε να αλλάξει πόστο για να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά του Νοσοκομείου. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ τώρα όσο και του ΣΥΡΙΖΑ πριν, αποψιλώνουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να καλύψουν με «μπαλώματα» τα σοβαρά κενά σε προσωπικό που έχουν τα Νοσοκομεία. 

Ειδικά ως προς το Κέντρο Υγείας, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μεγαλόπολης έχουν  πολύ πικρή πείρα από τέτοιου είδους πρακτικές.

Η απόφαση αυτή έρχεται να συμπληρώσει το τοπίο των διαχρονικών ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας, όπου όχι μόνο δεν καλύπτονται οι βάρδιες οδηγών ασθενοφόρου, αλλά επιπρόσθετα αποσπώνται ιατροί ώστε να εφημερεύουν στο Νοσοκομείο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

 Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και να  επιστρέψει η μοναδική φυσιοθεραπεύτρια στη θέση της. 

• Να σταματήσουν όλες αυτές οι μετακινήσεις που μόνο προβλήματα στα Κέντρα Υγείας δημιουργούν και επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

• Να ληφθούν τώρα όλα τα μέτρα για την ομαλή λειτουργία του ασθενοφόρου (αναγκαίο προσωπικό με οδηγό και διασώστη για ασφαλείς διακομιδές, άρτιος μηχανολογικός και ιατρικός εξοπλισμός του οχήματος).

• Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Ειδικό προσωπικό στο Κέντρo Υγείας Μεγαλόπολης.  

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.