Πολιτικη

winamp wmp real qt

Τζιούμης: ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ για καλύτερες ημέρες (video)

Το μήνυμα του δημάρχου Τρίπολης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις δημοτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019.

-"Πίσω από το σκοτεινό πρώτο εξάμηνο του 2020 βλέπουμε το φωτεινό δεύτερο εξάμηνο και το επετειακό 2021" αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τις δημοτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019. 

Ο κ. Τζιούμης προχωρά σε απολογισμό των πεπραγμένων αυτούς τους μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου.

 

Αναλυτικά όλο το μήνυμα του δημάρχου Τρίπολης:

"Φίλες και φίλοι – συνδημότισσες και συνδημότες

Συμπληρώνεται ήδη ένας χρόνος, ο πρώτος χρόνος, από τότε που μου εμπιστευθήκατε τις τύχες του Δήμου μας – της ιστορικής Τρίπολης και των  78 Δημοτικών Διαμερισμάτων. Εμπιστευθήκατε μια ανεξάρτητη παράταξη, την «Τρίπολη αύριο», και μια ομάδα συμπολιτών σας που ως μοναδικό κίνητρο και στόχο είχε – και έχει , σας βεβαιώνω – το καλό του τόπου μας. Το πρόγραμμά μας, με τίτλο « 7 + 1 Προτεραιότητες – Δεσμεύσεις για την Τρίπολη αύριο» αποτέλεσε και αποτελεί το μεταξύ μας συμβόλαιο, είναι πάντα στη διάθεσή σας και για μας στέκεται οδηγός και υπόμνηση καθηκόντων και  δεσμεύσεων.

Μετά τις εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019 συγκροτήσαμε,  ουσιαστικά, ομάδα εργασίας για τα Κοινά και συνεργασίας  με τον Δημότη. Αυτός θεωρούμε πως είναι ο ρόλος του δημάρχου, των αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων. Επιδιώξαμε και σε μεγάλο βαθμό, έχουμε τη συναίνεση των άλλων δημοτικών παρατάξεων – μας ενώνει το συμφέρον του Δήμου,  μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και οι κοινοί στόχοι, μας διαφοροποιούν ενίοτε η πολιτική φιλοσοφία και η ακολουθητέα μέθοδος, οι προτεραιότητες και οι ιεραρχήσεις, που είναι φυσικό να ποικίλλουν σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, δηλαδή εδώ και 9 μήνες, έχουμε την ευθύνη των Κοινών και έχουμε δώσει «δείγμα γραφής» για να μας κρίνετε, για να εξαγάγετε τα πρώτα συμπεράσματα όσον αφορά το έργο μας. Μιλάει ήδη η καθημερινότητα, η εικόνα του Δήμου, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα διάφορα προβλήματα αλλά και αιτήματα και ανάγκες  των συμπολιτών ή κοινωνικών ομάδων. 

Η καθαριότητα, η επικείμενη εγκατάλειψη της χωματερής με την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι , οι πεζοδρομήσεις και τα πεζοδρόμια στην πόλη, η επέμβαση σε γειτονιές και σε περιφερειακές πλατείες, η ενίσχυση του πρασίνου, οι επεμβάσεις σε χωριά και αγροτικούς δρόμους, η άψογη λειτουργία Υπηρεσιών του Δήμου – ΔΕΥΑΤ, Νομικό πρόσωπο, Βοήθεια στο Σπίτι κ.λ.π -, πιστεύουμε πως είναι ορατά στον καθένα, ομολογούνται από κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη.

Στη σκληρή συγκυρία που ο Δήμος μας και η χώρα ολόκληρη αντιμετωπίζει , στην επέλαση του κορωνοϊού και της πανδημίας, στεκόμαστε δίπλα στους συντοπίτες επιχειρηματίες, στους συμπολίτες που με οποιονδήποτε τρόπο πλήττονται, σε όποιον έχει ανάγκη. Είναι το μη ορατό έργο μας, για το οποίο έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας, είμαστε ικανοποιημένοι, όμως θεωρούμε ότι έχουμε και μένουν πολλά ακόμη να κάνουμε. 

Είναι τόσες οι ανάγκες πολλών, τόσα τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα, που δε μας επιτρέπουν να εφησυχάσουμε ούτε λεπτό. Σε συνεργασία με την Πολιτεία, με την Περιφέρεια, με την Εκκλησία, με κάθε σημαντικό Φορέα παλεύουμε για το καλύτερο, πιστεύουμε ισχυρά ότι οι κανονικοί ρυθμοί  και η σιγουριά και η αισιοδοξία θα επανέλθουν σύντομα στη ζωή μας. 

Είμαστε βέβαιοι ότι για την Τρίπολη και τα χωριά μας έρχονται καλύτερες ημέρες, πίσω από το σκοτεινό πρώτο εξάμηνο του 2020 βλέπουμε το φωτεινό δεύτερο εξάμηνο και το επετειακό 2021, για τη σηματοδότηση του οποίου – 200 χρόνια από τη Μεγάλη Επανάσταση – και τη συμμετοχή μας στον ουσιαστικό εορτασμό εργαζόμαστε συστηματικά και αδιάκοπα.

Είμαστε αισιόδοξοι, νιώθουμε δυνατοί , ακούμε τη φωνή σας, αγαπητοί συμπολίτες, ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ για καλύτερες μέρες". 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.