Πολιτικη

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Βιώνουμε πλέον στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο μια περίοδο «περιβαλλοντικής βαρβαρότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η 5η Ιουνίου έχει οριστεί ως παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος. Η φετινή επέτειος της, φέρνει στο επίκεντρο την ανάγκη για την προστασία και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Το μήνυμα πως είναι η ώρα της φύσης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ αυτή τη δύσκολη, για τον πλανήτη μας, στιγμή.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης γίνονται ολοένα και πιο απειλητικές με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να πολλαπλασιάζονται.

Ταυτόχρονα, η πανδημία του κορονωϊού, που η εξάπλωσή της συνδέεται με την κλιματική κρίση και την πίεση που δέχεται η βιοποικιλότητα, δείχνουν πως το καθήκον για τη δράση γίνεται πιο επιτακτικό.

Η βασική πηγή του προβλήματος είναι το οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο που προσπαθεί να μεγιστοποιεί τα κέρδη του κεφαλαίου σε βάρος της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος.

Βιώνουμε πλέον στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο μια περίοδο «περιβαλλοντικής βαρβαρότητας», κάτι που μας το επιβεβαιώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, που προχώρησε στην απορρύθμιση της προστασίας του περιβάλλοντος ψηφίζοντας το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.

Οφείλουμε να σκεφτούμε και να αφουγκραστούμε το μήνυμα που μας στέλνει η φύση και να την υπερασπιστούμε από τη κερδοσκοπία και την ιδιωτικοποίηση.

ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.