Πολιτικη

ΚΚΕ: Σύσκεψη εργαζομένων στην Τρίπολη (photos)

"Ο κορωνοϊός θα γιατρευτεί. Ο καπιταλισμός, όμως, είναι ο αθεράπευτος ιός", τόνισε μεταξύ άλλων ο ομιλητής Θανάσης Κολιζέρας. 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 η σύσκεψη των εργαζομένων που είχε προγραμματίσει η Κομματική Οργάνωση Τρίπολης του ΚΚΕ με ομιλητή τον Θανάση Κολιζέρα, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις και την οικονομική καπιταλιστική κρίση, στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και την εμπλοκή σε αυτούς και της ελληνικής αστικής τάξης. Αναφέρθηκε στην όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και στο μύθο ότι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ειρήνη και σταθερότητα που έχει πλέον κατέρρευσε. 

Στη συνέχεια ανέλυσε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας και κατέληξε στην ανάγκη να μην πληρώσουν ξανά την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Τελειώνοντας τόνισε: "ο κορωνοϊός θα γιατρευτεί. Ο καπιταλισμός, όμως, είναι ο αθεράπευτος ιός και θα βασανίζει την ανθρωπότητα, με τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, την καταστροφή του περιβάλλοντος, μέχρι οι λαοί να αποφασίσουν να βγουν στο προσκήνιο. Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη επίκαιρη και ρεαλιστική λύση σε αυτήν τη βαρβαρότητα.

Η πανδημία διδάσκει πόσο παρασιτικός και ιστορικά παρωχημένος είναι ο ρόλος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των χρηματιστών, των κλινικαρχών, των μεγαλεμπόρων, συνολικά της αστικής τάξης. Και την ίδια ώρα, πόσο κοινωνικά χρήσιμοι είναι οι βιομηχανικοί εργάτες, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ και των τραπεζών, οι διανομείς, οι αγρότες, οι μισθωτοί επιστήμονες, οι ερευνητές, οι νοσηλευτές και οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, οι καλλιτέχνες, όλοι οι εργαζόμενοι.

Ο αγώνας έχει ξεκινήσει και το δίλημμα έχει αντικειμενικά τεθεί: `Η ο λαός θα χάσει ή το κεφάλαιο. Στο χέρι μας είναι να βγει ο λαός νικητής!".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.