Πολιτικη

Στη Βουλή η βεβήλωση του μνημείου στον Αη Θανάση Τρίπολης

Ερώτηση δύο βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Αμυνας.

Την 30-12-2019, στις 2 περίπου τα μεσάνυχτα, στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων που στη συνέχεια συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, βεβήλωσε και κατέστρεψε το μνημείο της Κ.Ε. του ΚΚΕ που είχε στηθεί στην Τρίπολη, στην περιοχή του Αη Θανάση, προς τιμή των εκτελεσθέντων, από το Έκτακτο Στρατοδικείο Τρίπολης, αγωνιστών του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ- ΕΠΟΝ- ΔΣΕ.

Η απαράδεκτη αυτή εγκληματική ενέργεια ήταν μεθοδευμένη και οργανωμένη, με τρόπο που παραπέμπει μόνο στη δράση παρακρατικών και φασιστικών ομάδων. Ο συγκεκριμένος στρατιωτικός, επ’ αυτοφώρω συλληφθείς και αναγνωρισμένος ως δράστης, έφερε ακόμη και όπλα (μαχαίρι, σιδερογροθιά κ.α.) για να πετύχει το αποτρόπαιο αποτέλεσμα, δηλαδή να συντρίψει μαρμάρινες πλάκες με ονόματα εκτελεσμένων ηρώων, στον τόπο ακριβώς που πολλοί από αυτούς βρίσκονται ομαδικά θαμμένοι.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, 

• Τι μέτρα έχουν παρθεί αρμοδίως στα πλαίσια της πειθαρχικής διαδικασίας που προβλέπεται για έναν τέτοιο σοβαρό αδίκημα, που προσβάλλει βάναυσα έναν ιερό τόπο ιδιαίτερης αξίας για την χώρα μας, τη μνήμη και την τιμή των νεκρών αγωνιστών και τη συλλογική ιστορική μας παρακαταθήκη; Έχει κινηθεί διαδικασία Ε.Δ.Ε. σε βάρος του στρατιωτικού και τα προβλεπόμενα στους κανονισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων;

• Σε ποιο στάδιο βρίσκεται, 6 μήνες σχεδόν μετά την απεχθή εγκληματική ενέργεια, η ποινική διαδικασία σε βάρος του στρατιωτικού, στην οποία μάλιστα έχει παρέμβει το ΚΚΕ, με έγκληση και δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής ενώπιον του Διαρκούς Στρατοδικείου Αθηνών;

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος
Παπαναστάσης Νίκος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.