Πολιτικη

"Υπολειτουργεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο"

Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ.

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Φαρμακείου, της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) αλλά και συνολικά του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Νοσοκομείου προκαλεί η μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού που έρχεται ως αποτέλεσμα της πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων υγείας από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση και προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με επιχειρηματικά κριτήρια.

Ειδικότερα στο Φαρμακείο υπηρετεί μόνο μία -1- φαρμακοποιός και -1- βοηθός Φαρμακείου, όταν στον οργανισμού του νοσοκομείου, προβλέπονται 3 οργανικές θέσεις. Φαρμακοποιού και πέντε -5-. θέσεις βοηθών Φαρμακείου. Αποτέλεσμα να στηρίζεται η  λειτουργία του σε διοικητικούς υπάλληλους.  

Στη μονάδα τεχνητού Νεφρού ενώ προβλέπονται 5 θέσεις ειδικευμένων, τα 5 τελευταία χρόνια υπηρετούν 2 ειδικευμένοι γιατροί και κανένας ειδικευόμενος. Αντίστοιχα είναι τα κενά και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και στις υπόλοιπες κλινικές και τμήματα του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ νοσοκομείου, αφού με βάση τον ανεπαρκή Οργανισμό του νοσοκομείου είναι κενές οι 77 θέσεις ιατρικού προσωπικού από τους 152 προβλεπόμενους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε:

• Να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στο Φαρμακείο και συνολικά στο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ νοσοκομείο με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

• Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

• Να καλυφθούν οι ανάγκες με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος
Παπαναστάσης Νίκος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.