Πολιτικη

Δήμος Τρίπολης: "Πόλεμος" ή "συναίνεση" για τα σκουπίδια;

Oριστικό "στοπ" μπήκε στην απόθεση απορριμμάτων στον Άγιο Βλάση με την κοινοποίηση της σχετικής δικαστικής απόφασης στις 16 Ιουλίου 2020.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης καλείται να συζητήσει και να λάβει απόφαση περί "διαχείρισης των απορριμμάτων". Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή "τρέχει" τις διαδικασίες για να ξεκινήσει η προσωρινή διαχείριση στην τοποθεσία "Μεγαβούνι" που βρίσκεται στην Τ.Κ. Βαλτετσίου.

Οι απόψεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων είναι σαφείς και εκπεφρασμένες πλειστάκις. Ή, μήπως, όχι..;

Εάν, τελικά, διεξαχθεί η σχετική συζήτηση την Τετάρτη και δεν "αναβληθεί"- γεγονός που θα έβγαζε κάποιους από μια δύσκολη, "ευαίσθητη" θέση..-, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε ποιες πρακτικές και εφαρμόσιμες- άμεσα- λύσεις θα προτείνουν όσοι διαφωνούν με την λύση που "προκρίνει" και, ήδη, εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή της Τρίπολης.

Είναι βέβαιο πως όλοι ομονοούν σ' ένα πράγμα: Τα απορρίμματα δεν πρέπει να μείνουν μέσα στην Τρίπολη, όπως είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια. Σήμερα, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, μια τέτοια πιθανότητα κρίνεται ως, τουλάχιστον, "καταστροφική".

Μέχρι την Τετάρτη, λοιπόν, ας αποπειραθούμε ένα "preview" των θέσεων των επικεφαλής των Δημοτικών μας παρατάξεων, σύμφωνα με όσα οι ίδιοι έχουν αναφέρει σε πρόσφατες τοποθετήσεις τους και τις δικές μας εκτιμήσεις- σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα.

 

Κώστας Τζιούμης: Προσωρινή διαχείριση στο "Μεγαβούνι", μέχρι να ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση στην Πελοπόννησο. Δεν θα έχουμε νέα "χωματερή", σε καμία περίπτωση.

Γιάννης Σμυρνιώτης: Υπάρχουν άλλες "εναλλακτικές", δεν πρέπει να δημιουργηθεί κι άλλη χωματερή στο "Μεγαβούνι". O κ. Σμυρνιώτης είναι εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου.

Σωτήρης Παπαδημητρίου (ο οποίος φαίνεται ν' απηχεί την άποψη της παράταξής του)- Εμείς είχαμε σχεδιάσει αλλιώς την διαχείριση στο "Μεγαβούνι", αυτό που πάει να γίνει τώρα δεν είναι σύννομο.

Νίκος Τσιαμούλος: "Όχι" κι άλλη χωματερή, κάθετα αντίθετος με το "Μεγαβούνι".

Κώστας Κατσαφάνας: Είχε δηλώσει "επιφυλακτικός" με το έργο στο "Μεγαβούνι" και είχε ζητήσει να γίνει η σχετική συζήτηση πολύ νωρίτερα. Με τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν, πιθανώς να "ταχθεί" με την θέση της Δημοτικής Αρχής, αρκεί να υπάρξουν εγγυήσεις ή διαβεβαιώσεις πως δεν θα έχουμε δημιουργία νέας "χωματερής".

Δημήτρης Βόσνος: Ήταν "θετικός" στο να διαμορφωθεί ο χώρος, πιθανότατα να ταχθεί κι αυτός με τη θέση της Δημοτικής Αρχής, εφόσον θα υπάρξουν οι εγγυήσεις πως δεν θα εξελιχθεί σε "χωματερή" το "Μεγαβούνι".

Βαγγέλης Γούργαρης: Κάθετα αντίθετος με το έργο και την εν γένει "πολιτική" διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η συνέχεια στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου της πολης, κεκλεισμένων των θυρών..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.