Πολιτικη

Τρίπολη: Τι απάντησε ο Δήμαρχος στους δημότες μέσω social media

Η καθιερωμένη επικοινωνία Δημάρχου και δημοτών της Τρίπολης συνεχίστηκε και τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020.

Ο κ. Τζιούμης, ανταποκρινόμενος σ' ερωτήματα που τέθηκαν προς αυτόν "ζωντανά", αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα. 

Ειδικότερα, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Απορρίμματα: Δεν υπάρχουν τέλειες λύσεις για τα απορρίμματα. Δεν άκουσα κάποια συγκεκριμένη πρόταση από την αντιπολίτευση. Νομίζω πως το Μεγαβούνι είναι πολύ καλύτερη λύση από το να έχουμε τα σκουπίδια μες την πόλη. Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του χώρου, η εικόνα είναι αξιοπρεπής. Δεν έχει ακουμπήσει σκουπίδι στο χώμα. Η λύση, πάντως, θα είναι να ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση.

Παιδικές χαρές: Σε ενάμιση μήνα πιστεύουμε πως θα έχουμε πάρει τη σχετική αδειοδότηση- πιστοποίηση για να λειτουργήσει η πλειοψηφία των χώρων αυτών. 

Αδέσποτα: Η εικόνα έχει σαφώς βελτιωθεί, ειδικά στην πόλη της Τρίπολης. Έχουμε ζητήσει τη συνδρομή των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, χρειάζεται μεγαλύτερη συνεργασία από μέρους τους, δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της η υπηρεσία.

Αστικό περιβάλλον: Θα κάνουμε προσπάθεια ν' αυξήσουμε το ποσοστό του πρασίνου στην πόλη. Είτε με δεντροφύτευση είτε με την τοποθέτηση φυτών σε ζαρντινιέρες, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή σε κεντρικούς δρόμους. 

Mάλιστα, ο κ. Τζιούμης δήλωσε πως ξεκινάει μια πολύ σημαντική περίοδος για τον Δήμο, καθώς οσονούπω θα μπορεί να κάνει προτάσεις για την υλοποίηση έργων μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" (παλαιά ονομασία "Φιλόδημος 2"). Ο Δήμαρχος Τρίπολης δεσμεύτηκε πως θα υποβληθούν όλες οι προτάσεις που δικαιούται να κάνει η Τρίπολη- αναφέροντας την ανάπλαση και αποκατάσταση του Παλαιού Δημαρχείου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τζιούμης τόνισε πως είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή της Τρίπολης σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δράσεων που αφορά τις "100 πιο έξυπνες πόλεις" της γηραιάς ηπείρου. Ειδικά, αφού η Τρίπολη και η Κόρινθος είναι οι μικρότερες σε πληθυσμό πόλεις που έγιναν αποδεκτές από το πρόγραμμα.

Τέλος, όσον αφορά την "ελεγχόμενη στάθμευση", ο Δήμαρχος Τρίπολης δήλωσε πως η διαδικασία προχωρά με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες αλλά εκκρεμεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τζιούμης επεσήμανε, επίσης, πως ήρθε η ώρα για την ανάπλαση της ιστορικής πλατείας Αγίου Βασιλείου, χωρίς να "αιφνιδιαστεί" κανείς.

Το επόμενο "ραντεβού" του Δημάρχου Τρίπολης με τους δημότες θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.