Πολιτικη

Η Λίνα Μενδώνη στην Τρίπολη - Δείτε όσα συζητήθηκαν (video, photos)

Στην Τρίπολη η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μανδώνη - Στο "τραπέζι" σημαντικά έργα για την Πελοπόννησο.

Την Τρίπολη επισκέφθηκε, η Υπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη εργασίας για όλα τα θέματα που αφορούν εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ ή στο Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων.

Είχε προηγηθεί, προ μηνών, επίσκεψη της κ. Μενδώνη και πάλι στην Τρίπολη, όπου και είχε δρομολογηθεί ο οδικός χάρτης όλων αυτών των έργων που ετοιμάζονται. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ανοίξει τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στη ΔΕΘ, όπως ενημέρωσε ο κ. Νίκας την  υπουργό. Στη συνάντηση συζητήθηκε τα έργα που δρομολογούνται στην περιφέρεια και λύθηκαν πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν σε ορισμένα από αυτά.

Η κ. Μενδώνη ευχαρίστησε αρχικά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το έργο του και για την προσπάθεια που καταβάλει για τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και πλούτου της Πελοποννήσου. "Ιδιαίτερα εποικοδομητική", χαρακτήρισε η ίδια τη συζήτηση που έγινε με τις αρμόδιες διευθύνσεις και τους συντονιστές. 

Συζητήθηκε μεταξύ άλλων, τα ενταγμένα έργα και η εξέλιξή τους, τα έργα που θα ενταχθούν τις επόμενες εβδομάδες και μίλησαν για τις προτεραιότητες που θα πρέπει περιφέρεια και υπουργείο να θέσουν ως κριτήριο για την έγκαιρη απορρόφηση των πόρων, είτε του ταμείου ανάκαμψης, είτε για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027. 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.